Руският министър на външните работи Сергей Лавров пристигна в Ню

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров пристигна в Ню
Коментари Харесай

Лавров пристигна в Ню Йорк за заседанието на Съвета за сигурност на ООН

Руският министър на външните работи Сергей Лавров дойде в Ню Йорк. Той ще води съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, тъй като през април Русия е негов ротационен ръководител.

Руският външен министър ще бъде хазаин на спор на тематика " Ефективен многостранен метод посредством отбрана на правилата на Хартата на Организация на обединените нации ".

Програмата на Лавров планува среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, като главният акцент в нея ще бъде продължение на така наречен зърнена договорка - износът на украинско зърно през Черно море, която изтича на 18 май.



Русия предизвести, че тя може да не бъде продължена, в случай че Западът не удовлетвори претенции на Москва за премахвание на ограничавания, които лимитират износа на съветска селскостопанска продукция.

Преди заминаването си, Лавров сподели, че Москва " няма да не помни ", че Вашингтон отхвърли визи на съветските публицисти, които трябваше да ги съпровождат при визитата му в Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР