Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи да се повиши

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи да се повиши
Коментари Харесай

Шойгу: Да се вдигне възрастта за наборна служба от 18 на 21 години

Руският министър на защитата Сергей Шойгу предложи да се увеличи възрастта за наборна работа в армията от 18 на 21 години, а оптималната възраст за постъпване да бъде вдигната от 27 на 30 години, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ".

Шойгу разгласи, че се възнамерява " опцията жителите по избор да постъпват на военна работа по контракт или да бъдат призовани от първия ден при постъпването на работа ". Военният министър предложи също да се усили числеността на Въоръжените сили на Русия до 1,5 милиона души, в това число и на военнослужещите по контракт до 695 хиляди души.

Шойгу посочи, че това е належащо, " с цел да се подсигурява решаването на дилемите по обезпечаване на военната сигурност ". Сега числеността на съветските сили възлиза на 1 150 628 души. Шойгу не повдигна темата за спомагателна готовност или за увеличение на периода на службата.

Министърът на защитата също предложи да се ускори групирането на войски в северозападната част на Русия, обосновавайки се с " желанието на НАТО да построи боен капацитет покрай съветските граници ". Освен това Шойгу разгласи, че се планира създаването на Московски и Ленинградски военни окръзи, които ще станат " междуведомствени стратегически териториални обединявания на Въоръжените сили ".

Шойгу означи, че Министерството на защитата като цяло се е " справило с мобилизацията ", макар че е " имало проблеми ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР