Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети зоната на руските

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети зоната на руските
Коментари Харесай

Шойгу инспектира строежа на жилищни квартали, училища, водопровод в Донбас

Руският министър на защитата Сергей Шойгу посети зоната на съветските военни интервенции, с цел да инспектира работата по възобновяване в Донбас, заяви през днешния ден съветската войска, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Съобщението беше направено, откакто в събота съветската войска заяви, че Шойгу е инспектирал „ команден пункт “ на фронта в Източна Украйна, на фона на вилнеещата борба за град Бахмут, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ В рамките на пътешестване в зоната на специфичната военна интервенция “ Шойгу направи инспекции на към този момент възобновени инфраструктурни обекти, както и на нови градежи в Мариупол, се споделя в известието, което не прецизира на коя дата е била министерската аудиенция.
В пристанищния град Мариупол, който беше обсаден в продължение на няколко месеца, преди да падне в съветски ръце при започване на май 2022 година, министърът посети медицински център за незабавна помощ и нов жилищен квартал от 12 здания, написа в известието. На министъра е било докладвано и за строителството на учебни заведения.
Според същия източник Шойгу е бил информиран и за построяването на значим тръбопровод, който да свърже така наречен Донецка национална република в Източна Украйна с съветската Ростовска област.

Визитата на Шойгу идва в миг, когато не престават яростните сражения за надзор над Бахмут в Донецка област. Градът е с лимитирана стратегическа стойност, само че се е трансформирал в знак, защото воюващите страни се борят там от месеци.
В края на декември Сергей Шойгу посети на два пъти зоната на „ специфичната военна интервенция “ в Украйна.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
06 Март 20233006 Март 20238106 Март 202382606 Март 202311206 Март 2023194306 Март 20231024КоментариMMN06 Март 2023 11:08ч.
От " цитадела ", през " експертите се съмняват за неговата значимост " до " Градът е с лимитирана стратегическа стойност " БТА
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР