Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети руски войски, участващи

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети руски войски, участващи
Коментари Харесай

Шойгу инспектира войски, участващи в бойните действия в Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу посети съветски войски, участващи в бойните дейности в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на информация от през днешния ден на съветската новинарска организация РИА Новости.

Това е първата обществена демонстрация на Шойгу след протеста през уикенда на частната военна компания " Вагнер ".

РИА Новости, която от своя страна се базира на съветското министерство на защитата, разяснява, че Шойгу продължава да заема поста си, само че не оповестява елементи за това по кое време и къде тъкмо се е срещнал министърът с бойци и командири от Западната войскова формация.

Според ТАСС Шойгу е посетил челен команден пункт на едно от подразделенията на Западната войскова формация в зоната на по този начин наречената специфична военна интервенция и е изслушал отчет на началника на Западната войскова формация генерал-полковник Евгений Никифоров за настоящата конюнктура на фронта, характера на дейностите на съперника и осъществяването на дилемите от съветските войски на главните тактически посоки. Никифоров е доложил на министъра и за образуването и бойната подготвеност на нови полкове в запаса на Западната войскова формация.

" На командващия и командирите на Западната войскова формация е сложена задача да продължат да водят интензивно разузнаване за навреме откриване и секване на проектите на съперника ", оповестява съветското министерство на защитата.

То добавя, че Шойгу е обърнал внимание на цялостното подсигуряване с всички належащо на войските, участващи в по този начин наречената специфична военна интервенция, и основаването на условия за безвредно разполагане на персонален състав.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР