Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира командните пунктове на

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира командните пунктове на
Коментари Харесай

Шойгу посети фронта, убеден в намаляващите възможности на Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу инспектира командните пунктове на съветските войски в Донецка област в Украйна, оповестиха от съветското Министерство на защитата в сряда, когато той е провел работно посещаване покрай фронтовите линии на войната, предават Ройтерс и ТАСС.

Шойгу, жестоко критикуван от шефа на наемниците от към този момент нефункциониращата частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, докато последният не почина в самолетна злополука през август, беше показан няколко пъти този месец в телевизионни клипове, предопределени да внушават убеденост по отношение на хода на войната на Русия в Украйна.

Той сподели на събралите се военнослужещи, че техните старания дават на украинските сили " все по-малко и по-малко благоприятни условия ".

" Случващото се в този момент, днешната обстановка допуска, че врагът има все по-малко благоприятни условия. И те са по-малко посредством само на Вашата бойна работа. За това получавате освен думи на признателност, само че и високи държавни награди ", цитира думите му пресслужбата на съветското министерство на защитата.

През юни Украйна предприе контранастъпление, превземайки села на изток и юг, само че с доста по-бавно движение от бързото си нахлуване през североизток преди година. Украйна твърди, че през последните дни руските сили са атакували източния град Авдеевка, само че са претърпели огромни загуби.

Видеозаписи, оповестени от министерството, демонстрират по какъв начин Шойгу слиза от хеликоптер, преди да се включи в полемики с върховен боен личен състав.

Шойгу е бил осведомен за подобренията в образованието на съветските войски за работа с дронове, споделиха от министерството. Той е подчертал, че командирите би трябвало да подсигуряват, че войските имат нови зимни униформи и изолирани обувки с настъпването на по-студено време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР