Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния
Коментари Харесай

Пригожин обвини Шойгу и началника на генщаба: Лъжат Путин, изгубихме големи територии

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират " небивалици " на президента Владимир Путин с вярата, че " лъжите " би трябвало в действителност да са безобразни, с цел да може Путин да им повярва, сподели Пригожин в аудиопослание в Телеграм.

Украинските сили към този момент са постигнали обилни триумфи, сподели шефът на " Вагнер ".

" Изгубихме огромни територии ", сподели Пригожин и добави, че загубите в редиците на съветската войска също са огромни, а " колосални проблеми просто се скриват ".

От друга страна, съветското военно управление оповестява за обилни загуби и унищожена техника на украинската войска, без да показва доказателства, добавя притежателят на " Вагнер ", написа Българска телеграфна агенция.

Пригожин нееднократно е упреквал Шойгу и Герасимов в непросветеност. За следващ път наемническият началник прикани за незабавна готовност, с цел да се избегне военно проваляне за Русия, отбелязва ДПА.

На собствен ред, на среща с Путин през днешния ден, Шойгу още веднъж заяви за загуби от украинска страна, в това число доста западни танкове. Темпото на контранастъплението на Киев към този момент се е забавило след 16 дни дейни дейности заради загубите, сподели той, представен от организация " Интерфакс ".

Въпреки това украинските въоръжени сили към момента имат огромен капацитет, призна съветският министър на защитата.

По-рано Киев също съобщи, че офанзивата напредва по-бавно, в сравнение с се е надявал. Днес Шойгу сподели, че сега врагът се прегрупира, с цел да се приготви за нови офанзиви.

На въпрос на Путин за вероятните опасности за съветските въоръжени сили от западните доставки на тежки оръжия за Киев, Шойгу отговори: " Не виждаме тук никакви закани, частично тъй като сме в развой на образуване на запаси. "

Руският министър на защитата сподели още, че до края на този месец ще бъде образувана " аварийна войска " от над 3000 единици бойна техника, само че не даде детайлности. В момента обаче няма потребност от незабавно изпращане на фронта на доброволци, които в този момент минават военно образование, добави в това време Шойгу.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР