Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е включен в предварителен

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е включен в предварителен
Коментари Харесай

ЕС ще наложи санкции и срещу руския военен министър Сергей Шойгу

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е включен в прелиминарен лист за новите наказания, които Европейски Съюз ще наложи поради изпращането на съветски войски в Източна Украйна. Това твърди Politico, като се позовява на информация от чернова от 22 февруари. 

Документът включва над 20 души и юридически лица, които се чака да бъдат сложени в черния лист на Европейски Съюз поради експанзията над Украйна. 

Причината за прибавянето на 66-годишния Шойгу е, че под негово командване съветски войски организират учения в нелегално анексирания полуостров Крим и се нареждат по границата с Украйна.

" Той е виновен за дейната поддръжка и използване на дейности и политики, които подронват и заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, както и стабилността и сигурността в Украйна ", се споделя в документа, представен от Politico. 

Сергей Шойгу участваше в последния съвет по сигурността при Владимир Путин, на който беше утвърдено решението му да признае Донецк и Луганск за самостоятелни територии от Украйна. Той твърдеше, че Украйна е позиционирала над 59 000 военни наоколо до двете сепаратистки зони, поради което " не ни оставиха избор, би трябвало да ги признаем ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР