Руският министър на отбраната назначи командир на Специалната военна операция.

...
Руският министър на отбраната назначи командир на Специалната военна операция.
Коментари Харесай

Специалната операция придоби лице

Руският министър на защитата назначи пълководец на Специалната военна интервенция. И не просто назначи, само че и публично разгласи това пред цялата страна. Командващ става военачалник от армията Сергей Владимирович Суровикин.

Основният принцип на командване и ръководство на войските е правилото на единоначалието. Всяко поделение, част, съединяване, формация или фронт би трябвало да има един шеф. Командирът има щаб. И командирът би трябвало да бъде прочут на своите подчинени, равни по чин и по-висши командири. При всяка връзка с която и да е войскова част, формирование, първият въпрос е: кой е вашият пълководец? Без отговор връзката е невъзможна. При огромна военна интервенция би трябвало да има пълководец на интервенцията.

Назначението беше признато с утвърждението на съвсем всички военни, държавни и публични дейци в Русия. Не мисля, че другите генерали, които командваха групировките от войски в СВО, бяха некомпетентни или нерешителни. Нямаше некадърни и нямаше страхливци: всички са минали през Чечня, Сирия, всички са полеви генерали, а не „ паркетни “. Но Суровикин, даже измежду другите, наподобява тежък, завоюва всеобщата благосклонност на армейските и околните до армейските кръгове.

И най-важното, има вяра, че дружно с позицията той е получил невиждани пълномощия. Назначавате отговорник - трансферирате му пълномощия. Това са основите, още веднъж, на ръководството.

Показателно е, че Суровикин е бил (и евентуално към момента е) главнокомандващ на Въздушно-космическите сили на Русия. Въздушно-космическите сили включват Военновъздушните сили (ВВС), Войските за противовъздушна и противоракетна защита (ПВО и ПРО) и Космическите сили (всъщност те към този момент са доста значими - като се стартира от военните спътници). Обратно в Сирия, като пълководец на съветската формация в тази страна, Суровикин сподели такова заплашително умеене да употребява всички тези типове войски, че си завоюва прозвището “Генерал Армагедон ”.

Почти незабавно след встъпването си в служба генералът сподели на какво са способни съветските Върховен касационен съд, нанасяйки ракетни удари по обекти на военното командване, информационната и енергийна инфраструктура на киевския режим. И, би трябвало да разберете, че това не е всичко. Ракетната офанзива е отговор на терористичната офанзива против Кримския мост. Но освен. Може би това е началото на осъществяването на стратегическите проекти за нов стадий на СВО под управлението на Суровикин. Всички видяхме зад новите дейности на съветските войски „ почерка “ на генерала, неговия темперамент, неговата персона.

Операцията придобива своето лице. И това е вярно. И тъй като резонира с историческата памет на народа ни. По време на Великата отечествена война имената на командирите не се крият: Жуков, Рокосовски, Конев - всички в Съюз на съветските социалистически републики ги знаят. Това би трябвало да са същински герои, водачи на публичното мнение, модели за подражателство. С такива образци би трябвало да се учат младежите. Иначе порастват като артисти, актьори, комедианти и фешън блогъри със съмнителна ориентировка. Когато писах съчинение на тематика „ Моят обичан воин “ в седми клас на гимназията, избрах Александър Суворов. Защото Суворов беше моят кумир и блян. Бях му почитател. Прочетох биографията му, наизустих „ Науката за успеха “, бях въодушевен от образеца на живота му и мечтаех да постъпя в Суворовското военно учебно заведение (уви, не се сбъдна).

А кой вижда като собствен кумир днешният възпитаник? Рап-изпълнителя Моргенщерн? И по този начин, какво да чакаме от него? Защо се учудваме, че когато се разгласи готовност, подобен вчерашен възпитаник, чиято брада е пораснала, само че храброст - не, се запътва да " щурмува " грузинския курорт Ларс, а не украинския Исмаил?

Между другото, фамилното име на Суровикин е в благозвучие със Суворов. И националното възприятие вижда в това благозвучие удобен знак.

И различен знак е открит от писателя Захар Прилепин. Оказва се, че военачалник Суровикин е роден на същия ден като военачалник Григорий Владимирович Росен – 11 октомври. Само че Росен е роден през 1782 година, а Суровикин - през 1966 година Генерал Росен взе участие във войните с Наполеон, с шведите, умиротворява Полша и по-късно води война в Кавказ. Генерал Суровикин също е бил в Кавказ, бил е и в Таджикистан и Сирия. Вероятно Полша още веднъж ще би трябвало да бъде принудена да подписа мир (при всички случаи полските наемници, които се бият за Киев, ще би трябвало да бъдат демилитаризирани). Историята се повтаря. И в тази история Русия печели. Понякога не незабавно и не просто, само че печели. Просто не може да бъде другояче.

Кое е значимото във всичко това за нас, бойците от най-вече „ културния фронт ”? Важното е, че тъкмо в този момент би трябвало да възродим култа към героите и военачалниците, който постоянно е бил присъщ за съветската цивилизация. Трябва да създадем в културното пространство мавзолей от нови воини и модерни военачалници, които към този момент съществуват, ето ги тук, до нас. Героите и командирите са освен участниците в Куликовската борба или даже завладяването на Берлин през 1945 година Не единствено Александър Матросов, само че и старши лейтенант Нурмагомед Хаджимагомедов, който не се съобщи, а се взриви с последната граната дружно с враговете към него. Не единствено Иван Кожедуб, само че и майор Виктор Дудин, който в една борба унищожи два противников самолета и вражеска установка противовъздушна защита. Не единствено Жуков, само че и Суровикин, който сполучливо победи терористите в Сирия и имаме вяра, че ще успее да победи нацистите и терористите от режима в Киев.

Командването на специфичната интервенция към този момент има лице и име, които ужасяват врага (генерал Армагедон), само че са славни за историята на съветското оръжие. И ние, военно-гражданското общество на Русия, ще продължим да поддържаме нашата войска и да оказваме помощ на фронта.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР