Руският лидер Владимир Путин увери, че не е предложил поправки

...
Руският лидер Владимир Путин увери, че не е предложил поправки
Коментари Харесай

Не заграбвам властта, увери Владимир Путин

Руският водач Владимир Путин увери, че не е предложил ремонти в конституцията на страната, с цел да удължи мандата си и да остане още на власт, осведоми ТАСС.
 Путин: Последната дума за измененията ще имат съветските гласоподаватели
Путин: Последната дума за измененията ще имат съветските гласоподаватели

На фона на опасенията от нагласен избор

Според съветското законодателство президентът може да ръководи два следващи мандата по 6 година , което значи, че Путин би трябвало да напусне властта през 2024 година

Основно нашата конституция гласи, че о бщините не са директно свързани с страната. Трябва да бъде единна система на власт, тъй че горните равнища на властта да могат да бъдат виновни за това, което се случва на по-ниските равнища, и по този начин тези, които работят в общинските органи да бъдат свързани със страната и ползите й. Същото би трябвало да се случи и в доста други области , и поради това го предлагам, и няма да удължа мандата си, разяснява той по време на посещаване в Череповец.
 Путин гледа с неприятно око на опит с парламентарна република в Русия
Путин гледа с неприятно око на опит с парламентарна република в Русия

Русия имала потребност от мощна президентска власт

Руските конституционни промени, изложени по време на послание пред Федералното заседание, са диктувани от живота , сподели още Путин.

Той акцентира, че колкото по-широка е полемиката за конституционните промени, толкоз по-народна ще е съветската конституция . Руският водач разясни, че хората ще усетят, че вземат участие в този развой с помощта на тази по-широка полемика.

Предстоящият референдум ще бъде решаващият фактор за крайното решение за конституционните промени , продължи Владимир Путин. Според него идното гласоподаване е най-висшата форма на народна власт - плебесцит.

Путин разгласи, че процесът по изменение на конституцията ще отнеме жестоко към 3 месеца.

На 23 януари Държавната дума на Русия прокара на първо четене законопроекта за промени в конституцията. Първоначално второ четене беше планувано за 11 февруари, само че след това беше изместено за края на февруари и началото на март поради доста оферти за ремонти.

След приемането на законопроекта от Народното събрание, той ще бъде подложен на референдум.

На 15 януари Путин, по време на обръщението си пред Федералното заседание , разгласи, че едно и също лице не би трябвало да заема длъжността президент на Русия повече от два мандата поред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР