Руският лекар-сексолог Евгений Кулгавчук е назовал последиците от коронавируса за

...
Руският лекар-сексолог Евгений Кулгавчук е назовал последиците от коронавируса за
Коментари Харесай

Сексолог описа последиците от COVID-19 за интимния живот

Руският лекар-сексолог Евгений Кулгавчук е посочил последствията от ковид за интимния живот, оповестяват международните издания.

Специалистът е отбелязал, че възобновяване след COVID-19 може да докара до ограничавания, в това число в интимния живот. В този случай продължителността на възобновяване след зараза зависи от степента на протичане на болестта.

При огромни увреждания на белите дробове рехабилитацията може да продължи и шест месеца, което най-вероятно може да утежни интимните връзки за този интервал, подчертал е лекарят. Дори ако пациентът е претърпял задоволително леко ковид, болестта може да повлияе на половото здраве и да е належащо време за възобновяване.

Специалистът, базирайки се на редица проучвания, е декларирал, че коронавирусът въздейства неподходящо, в това число и на репродуктивната система.

„ За мъжете това може да бъде обвързвано с утежняване на еректилната функционалност. Може да пострада и продуктивният капацитет “, декларирал е сексологът.

Според лекаря, резултатът на ковид върху репродуктивната функционалност към момента не е оценено, само че към днешна дата към този момент има доказателства за негативното влияние на COVID-19 и върху производството на тестостерон.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР