Руският космически кораб Прогрес МС-17, който ще се отдели от

...
Руският космически кораб Прогрес МС-17, който ще се отдели от
Коментари Харесай

Руският космически кораб „Прогрес МС-17 ще падне в Тихия океан

Руският галактически транспортен съд " Прогрес МС-17 " , който ще се отдели от Международната галактическа станция (МКС), е планувано да падне в Тихия океан тази вечер, съобщи ТАСС, като цитира Роскосмос.

Операцията ще стартира малко след 15 часа българско време (14 часа московско време). Тогава корабът ще се отдели от съветската част на МКС, с цел да направи място за модула " Причал ", който беше изстрелян през вчерашния ден. Той на следващия ден би трябвало да се скачи с многофункционалния лабораторен модел " Наука ".

Планирано е през днешния ден към 19 часа българско време (18 часа московско време) " Прогрес МС-17 " да навлезе в плътните пластове на атмосферата, а малко по-късно неизгорелите детайли от кораба да паднат в Тихия океан , в зона, в която няма плавателни съдове. Това би трябвало да се случи на разстояние от към 1800 километра от Уелингтън, Нова Зеландия и на 7700 километра от Сантяго, Чили.

" Прогрес Министерски съвет " е съветски автоматизиран галактически транспортен съд , основан особено за обслужване на орбитални станции. Използва се за доставка на разнообразни товари на МКС - гориво, научно съоръжение, О2, вода, храна и други, както и за поправяне на орбитата ѝ.
 

— Segarra “l’overo ” (@jejesegarrajeje)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР