Руският железопътен гигант РЖД се извини на собствениците на котка,

...
Руският железопътен гигант РЖД се извини на собствениците на котка,
Коментари Харесай

Гняв в Русия: Контрольор изхвърли котка от влак при минус 30 градуса

Руският железопътен колос " РЖД " се извини на притежателите на котка, която умря, откакто беше изхвърлена от трен на компанията. Котката е открита мъртва при минус 30 градуса, оповестява BBC .

" Искрено съжаляваме, че котката Туикс е умряла ", декларират от държавната компания РЖД и дават обещание да трансформират разпоредбите.

По-рано се появиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин котката, по-късно разпозната като Туикс, е изхвърлена в снега в Киров, източно от Москва. Котката е съумяла да се измъкне от коша, в който е пътувала, и е била видяна от пасажери, които са минавали през влака. Кондукторът помислил, че това е бездомна котка, и я изхвърлил от влака.

Когато се разчуло какво се е случило, стотици доброволци почнали да търсят котката в региона на гара Киров, намерили я мъртва, а притежателите ѝ разбрали, че това е Туикс.

Според известията Туикс е умряла от захапване от животни и измръзване. Големи региони на Русия са наранени от мраз, като в Киров са регистрирани температури до минус 30 градуса по Целзий.

Повече от 70 000 души са подписали петиция, призоваваща за наказателно следствие против кондуктора, откакто локалните управляващи са отказали да го създадат.

В друга петиция, подписана от над 200 000 души, се приканва той да бъде уволнен. Един от притежателите на Туикс е декларирал пред пресата, че възнамерява да заведе дело.

Хиляди хора в Русия наблюдават обстановката в акаунт в съветска обществена мрежа, основан особено по този въпрос.

В събота РЖД заяви, че е въвела нови правила, които не разрешават на кондукторите да изхвърлят животни от влаковете. Вместо това, добави компанията, те ще бъдат излъчени на чиновници на гарата и ще бъдат свързвани с асоциации за отбрана на животните. РЖД твърди, че чиновниците ѝ " се отнасят към животните с огромно внимание и обич и се грижат за тях по време на пътуванията ".

Компанията заяви също, че железопътните служащи са взели участие в търсенето на Туикс и че едно от дъщерните ѝ сдружения се пробва да откри дълготрайни връзки с организации, които оказват помощ на бездомни животни в Русия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР