Руският химик Владимир Угльов, който се представя за един от

...
Руският химик Владимир Угльов, който се представя за един от
Коментари Харесай

Създателят на „Новичок“, отровил Скрила и дъщеря му, претърпя зловещ инцидент

Руският химик Владимир Угльов, който се показва за един от основателите на нервно-паралитичния газ „ Новичок “, е бил бутнат от кола. Това оповестява журналистката от изданието The Bell Наталья Геворкян в своя Facebook.

Според британските служби някогашният шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия са били отровени точно със упоменатото вещество.

„ Аз получих писмо от дамата на Угльов, в което тя написа, че е бил сгазен и е настанен в болница “, прецизира Геворкян. Тя напомня, че по-рано е правила с химика изявление във връзка нашумелия случай „ Скрипал “ . Журналистката написа още, че се е чула с Угльов по телефона и по думите й, той „ приказва умерено и рационално и се усеща задоволително “.

В поста на Геворкян не се прецизира къде точно е станал случаят, само че в публикация на уеб страницата The Bell се твърди, че химикът е бил блъснат от кола край съветския град Анапа. По разнообразни данни, той бил бутнат, докато пресичал улицата на пешеходен преход, покрай дома си.

Лекарите диагностицирали у Угльов „ травма на главата и мощни хематоми на дясната ръка и десния крайник “.

Полицията съумяла да задържи отговорния водач, който се оказал 70-годишен локален гражданин. При разпита той обяснил пред следствието, че се замислил, до момента в който карал, и не забелязал пешеходеца. Водачът даже предложил парична отплата на потърпевшия химик. Самият Угльов съобщи, че счита случая за „ случайност “, написа в. Монитор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР