Руският гранд Спартак (Москва) привлече защитника Самуел Жиго от белгийския

...
Руският гранд Спартак (Москва) привлече защитника Самуел Жиго от белгийския
Коментари Харесай

Първият летен трансфер на Спартак предизвика скандал

Руският гранд Спартак (Москва) притегли бранителя Самуел Жиго от белгийския Гент. 25-годишният футболист към този момент подписа контракт с " червено-белите ". Контрактът е за период от 4 години. През предишния сезон той изигра 40 мача в шампионата на Белгия, като получи 5 жълти и един червен картон.

Двата клуба не разкриха трансферната сума, само че съгласно медиите в Русия Спартак ще заплати на Гент 8 млн. евро.

" Искаше ни се заминаването на Жиго за Русия да е обвързвано с Мондиал 2018, само че той отива да играе в Спартак. Успех, Сам, и благодарим за всичко ", написаха от Гент в Twitter.

Трансферът на французина ядоса различен съветски клуб - Краснодар. " Биковете " са били покрай това да подпишат с Жиго и са останали извънредно разочаровани от метода, по който от Спартак са им го отмъкнали.

" Искахме да купим двама бранители и считахме привличането на Жиго за несъмнено. Следихме го повече от година. През зимата контактувахме с него, той беше наясно с интереса ни, само че тогава не искаше да продължи кариерата си в Русия. Наскоро обаче получихме единодушието му. Аз персонално бях в Белгия, с цел да приказвам с него и сътрудника му. Всичко беше уредено ", изясни спортният шеф на Краснодар Владимир Хашиг.

" Скучайно узнах за интереса на Спартак. Предупредихме сътрудниците, че е неточно от тяхна страна да се намесват, когато сме в заключителната фаза на договарянията. Те обаче ни пренебрегнаха. Такива неща не се случват за пръв път сред наши клубове. Огорчени сме от проявата на пренебрежение от страна на Спартак. Но светът не свършва с един бранител, а и ние си направихме съответните заключения ", добави Хашег пред " Спорт-Експрес ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР