Руският генерал „Сергей Суровикин, представен жив“ след седмици на спекулации след бунта на групата Вагнер

...
Слуховете за неговото местонахождение се завъртяха, откакто той изчезна от
Коментари Харесай

Слуховете за неговото местонахождение се завъртяха, откакто той изчезна от публичното пространство след бунта на Евгений Пригожин срещу Кремъл.

Украйна достига до „последния слой“ на ключова руска отбрана – последни актуализации за войната

С разгръщането на въстанието той критикува бойците на Вагнер, казвайки им да се върнат в базата и да се подчинят на Владимир Путин.

Но докато бунтът беше потушен, въпросите за това какво е знаел Суровикин и кога станаха все по-силни и по-силни.

Миналия месец видяхме предполагаемата смърт на Пригожин в самолетна катастрофа, с пръсти насочени към Москва.

Ким Чен Ун изглежда готов да се срещне с Владимир Путин, докато Русия се опитва да купи севернокорейски оръжия, за да подсили кампанията в Украйна

Но публикация Телеграмата на Ксения Собчак уж е снимала Суровикин жив и здрав.

„Генерал Сергей Суровикин е навън. Жив, здрав, у дома, със семейството си, в Москва. Снимката е направена днес“, каза тя в понеделник.

Прочетете още:
Преустройство на украинската отбрана по време на войната
Британец, убит в Украйна, „плати цена, защитавайки хора“

Небе Новините все още не са успели да проверят снимката, която показва мъж със слънчеви очила и шапка, вървящ до
жена, приличаща на съпругата на Суровикин, Анна.

Втори доклад, публикуван от виден независим руски журналистът Алексей Венедиктов в своя канал в Telegram каза: „Генерал Суровикин е у дома със семейството си. Той е в отпуск и е на разположение на министерството на отбраната."

Военен ветеран, участвал в окончателно обречената война на Съветския съюз с Афганистан през 80-те години, генерал Суровикин е печално известен за заповед на войските да открият огън по продемократични протестиращи в Москва, когато трима души бяха убити през последните дни на Съветския съюз през 1991 г.

Той продължи към ръководи намесата на руските сили по време на Сирийската война през 2017 г., където е обвинен в съучастие в безразборните бомбардировки на опозиционни бойци и в наблюдение на атаки с химически оръжия, в кампания, смятана за ключова в подпомагането на сирийското правителство да си върне контрола над повечето от държава.

Наречен от руската преса "Генерал Армагедон" заради агресивната си тактика в сирийския конфликт, Суровикин служи като заместник-командващ руските сили в Украйна.< /p>

Консенсусът сред експертите е, че решението на Владимир Путин да го накара да поеме командването на руските сили в Украйна е пряк резултат от репутацията му на безмилостност и бруталност.

Военният анализатор Forbes McKenzie, ръководител на McKenzie Intelligence, каза пред Sky News, че основната причина за назначаването му е "марката" на Surovikin.

„Той е смятан за герой на бившата съветска република“, каза той миналата година.

„Той показа способността си да води война, която включва ядрени, биологични и химически оръжия, последното от които използва в Сирия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР