Руският газов гигант Газпром прогнозира цена от 106-160 долара за

...
Руският газов гигант Газпром прогнозира цена от 106-160 долара за
Коментари Харесай

Газпром прогнозира цена от 106-160 долара на синьото гориво за Европа през 2020 година

Руският газов колос Газпром предвижда цена от 106-160 $ за 1000 куб. метра на газа за Европа през 2020 година. Компанията се надява износът на газ за Европа тази година да бъде 170 милиарда куб. метра, съобщи по време на телефонна конференция с вложители началникът на департамента Газпром износ Андрей Зотов, представен от ТАСС.
Газпром вижда признаци на възобновяване на цената на газа на европейския пазар, уточни началникът на финансово-икономическия департамент Александър Иванников на телефонната конфренция. По думите му фючърсните договори за зимата към този момент се търгуват за 160-170 $ за 1000 куб. метра.
Причина за намаляване на спотовите цени не е единствено коронакризата, а отсъствието в газовата сфера на дейно регулиращ механизъм, сходен на ОПЕК+ в обстановка на внезапен спад на търсенето, означи той. Това е довело до понижение на спотовите цени до ниво под себестойността на доставките на газ в Европа от всички производители на газ в света, посочи Иванников. През второто трмесечие Газпром е доставил на Китай 1 милиард куб. метра газ по " Силата на Сибир " по цени, доста по-високи от европейските, добави той пред вложителите, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР