Руският естраден певец и депутат от думата Йосиф Кобзон почина

...
Руският естраден певец и депутат от думата Йосиф Кобзон почина
Коментари Харесай

Почина Йосиф Кобзон

Руският естраден артист и народен представител от думата Йосиф Кобзон умря на 80-годишна възраст. Това е съобщил за " Интерфакс " асистент на брачната половинка му, предадоха съветските медии. Кобзон, който бе диагностициран с рак през 2005 година, е в болница от края на предишния месец. Докторите споделиха при постъпването му, че положението му е устойчиво, само че тежко.

През 2015 година Кобзон влезе в лист със санкционирани от Евросъюза руснаци поради рецесията в Украйна. Последните му изяви разбуниха духове в България. Две от трите му изпълнения в страната през 2014 година бяха по покана на политически партии, като в първияслучай " Атака " бе измежду уредниците, а във втория в Стара Загора - основният уредник.

Отвъд политическите си пристрастия и твърдата позиция по въпроси като украинския спор Кобзон обаче бе един от най-известните руски реализатори. Роден на 11 септември 1937 година, на територията на днешна Украйна, той се прочува през 60-те година, откакто негови осъществявания стартират да звучат по радиото.

Като възпитаник Кобзон се увлича по бокса и е първенец на Украйна измежду юношите, само че музиката не му е безразлична - твърди, че е изпълнявал два пъти пред Йосиф Сталин. Кариерата му на реализатор стартира малко по-късно, откакто в армията, където в ансамбъла на Закавказкия боен окръг за пръв път посещава уроци по пеене.

Кобзон става национален актьор на Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година През 1990 година стана народен представител от Върховния съвет на Съветския съюз, а 7 година по-късно за пръв път влезе в Думата. От 2011 година бе и първи заместник-председател на комисията по просвета в Думата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР