Руският енергиен гигант Газпром изцяло спира подаването на газ към

...
Руският енергиен гигант Газпром изцяло спира подаването на газ към
Коментари Харесай

Газпром спира доставките по най-големия газопровод към Европа

Руският енергиен колос " Газпром " напълно стопира подаването на газ към Германия по балтийския газопровод " Северен поток 1 " от през днешния ден за три дни. По думите на представителят на Кремъл Дмитрий Песков икономическите ограничения, наложени от Запада на страната му, са главната спънка за осъществяването на контрактуваните доставки за Европа.

Германиският канцлер Олаф Шолц, на този декор, разгласи, че държавното управление ще вземе спомагателни ограничения за облекчение на семействата. Според водача Германия е добре готова за краткотрайно прекъсване на доставките.

" Газпром " съобщи, че ще спре изцяло доставките на газ за френската индустриална енергийна група Engie тази седмица, съобщи CNN. Причината, съгласно енергийната компания, е контрактуван спор.

В изказване в формалния си канал в Telegram " Газпром " разгласи: " В края на работния ден на 30 август Gazprom Export не получи цялостно заплащане за газ, доставен на Engie (Франция) през юли според съществуващите контракти. "

Енергийният колос прибавя, че съветското законодателство не разрешава на доставчиците на природен газ в страната да доставят спомагателни доставки на газ на задгранични купувачи, в случай че заплащането не е осъществено напълно от купувача в границите на договорния период.

" Газпром " съобщи, че е уведомил Engie за цялостното прекъсване на доставките на газ от 1 септември до приемане на цялостното заплащане за доставения газ.

Намаляването на доставките се " дължи на противоречие сред страните по отношение на използването на договорите ", разяснява Engie. " Това понижение е разумно продължение на няколкомесечните дейности на " Газпром " който не съблюдава договорите си и който понижава доставките за множеството си клиенти ", съгласно източник от кабинета на френското енергийно министерство представен от CNN.

Engie разгласи и, че намаляването на Газпром няма да повлияе на доставките. Компанията " към този момент е набавила нужните размери, с цел да обезпечи снабдяването на своите клиенти и личните си потребности " и е приложила серия от " ограничения за доста понижаване на директните финансови и физически въздействия, които биха могли да произтичат от спиране на доставките на газ от Газпром ", се споделя в известието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР