Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион Свобода за Русия (ЛСР)

...
Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион Свобода за Русия (ЛСР)
Коментари Харесай

Антипутинските бойци от руския легион дадоха пресконференция, въпреки че според ген. Конашенков били "избити"

" Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион Свобода за Русия (ЛСР) дадоха конференция след завръщането си в Украйна от Белгородска област и описаха детайлности за интервенцията. Става дума за същите бойци, които представителят на съветското Министерство на защитата ген. Игор Конашенков разгласи, че са били изцяло унищожени.
 
Командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex (Белия крал) съобщи, че след интервенцията в Белгородска област имат двама ранени и няма починали. На контролно-пропускателния пункт " Грейворон " съветските партизани са конфискували БТР, стрелково оръжие и друго съоръжение.
" За следващ път, когато пресичаме съветската граница, виждаме, че военното и политическото управление не е готово за това. Те приказват доста за подсилване на линията, харчат милиарди - драконови зъби, постове, някакво свръхнаблюдение. А действително няма нищо. Колкото по-мощно навлизаме, толкоз повече време им е належащо, с цел да вземат решения ", сподели той, представен от УНИАН.
 
Според него интервенцията е сполучлива, тъй като " гладко са навлезли на съветска територия ", а жителите на Белгородска област поддържат РДК.
" Ние не разполагаме с някакво голямо количество сили, с цел да окупираме цялата тази територия и да я направляваме изцяло. За нас всичко това към момента е тестване на силите и имаме военни и политически цели в границите на тази интервенция. Има титли и унищожена вражеска техника ", добави боецът.
 
Един от командирите на съветския ЛСР, с повиквателна " Цезар ", съобщи, че те " биха могли да доближат Белгород, в случай че са имали такава задача ".
Той означи, че първата реакция от страна на Русия на нарушаването на границата е пристигнала едвам няколко часа по-късно. А окупаторите са почнали да стрелят по домове и цивилни жители в Белгородска област. " Кремъл не се интересува кого убива - украинци или руснаци ", сподели военният.
 
От Легион " Свобода за Русия " оповестиха, че от тяхна страна има двама починали и 10 ранени по време на интервенцията в Брянска област.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР