Руският диктатор Владимир Путин все по-често използва брониран влак от

...
Руският диктатор Владимир Путин все по-често използва брониран влак от
Коментари Харесай

Владимир Путин се премести в брониран влак за милиарди

Руският деспот Владимир Путин все по-често употребява брониран трен от началото на пълномащабната си инвазия в Украйна.
Както означават проверяващите публицисти от центъра „ Досье “, президентът на РФ се е качил на бронирания трен още когато армията му стартира интензивно да се приготвя за навлизане в Украйна. Путин все по-често пътува върху релси, а не със самолетите на президентския отряд.
От началото на войната той все по-често пътува с брониран трен - изключително до обичаната си резиденция във Валдай. Разследващите са открили, че Путин е избрал бронирания трен от съображения за сигурност, защото е по-труден за следене, за разлика от самолетите. Освен това обичаните резиденции на диктатора се намират на брега на Черно море, където полетите са лимитирани поради войната.
В бронирания трен на Путин има вагон със спалня и работен кабинет, вагон за съпътстващ личен състав и вагон за специфични връзки. Външно той на практика не се разграничава от другите пътнически влакове, макар че структурата е друга. Влакът е основан от компанията „ Гранд Сервис Экспресс “, която е благосъстоятелност на офшорка, обвързвана със съратника на Путин Юрий Ковалчук и предприемача Михаил Рабинович. Не е ясна точната му стойност, само че сигурно е милиарди рубли.
Путин е почнал да се вози във влака още в месеците преди да подреди инвазия в Украйна. А след началото на нашествието съветският президент е все по-параноичен и се опасява за живота си, заради което употребява железницата като главно средство за транспорт. Информацията беше доказана от източник, непосредствен до Путин. Президентът на РФ постоянно пътува непринудено, без предизвестие и авансово обмисляне, с цел да се избегне опцията да бъде отстранен. Всички президентски вагони са бронирани. Освен това влакът е с най-голям приоритет: графикът на другите влакове е съгласуван с Путин, тъй че неговият да може да се движи с оптималната скорост и без прекъсвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР