Руският държавен жп оператор се извини и обеща промени в

...
Руският държавен жп оператор се извини и обеща промени в
Коментари Харесай

280 000 души поискаха с петиция уволнението на кондуктор, изхвърлила котарак от влак в Русия

Руският държавен жп оператор се извини и даде обещание промени в инструкциите, а притежателят е решен да направи всичко, с цел да бъдат осъдени отговорните
Кондукторка изхвърли котка от пътнически трен в Русия при минусови температури, съобщи ДПА. Държавният жп оператор се извини. 

След дълго търсене благодарение на стотици доброволци котаракът Туикс бе открит мърт в, заяви нейният собственик, представен от съветски медии.

Шокирани руснаци пуснаха петиция в платформата charge.org, като приканиха съветската държавна железница да уволни служителката, а петицията към този момент е събрала повече от 280 000 подписа. 

Служителката във влака помислила, че Туикс е бездомно животно, което се е качило във влака на гарата в западния град Киров, заяви съветската железница. Компанията сподели, че съжалява за случилото се и че ще промени процедурите си.

Отсега нататък безпризорните животни във влаковете ще се предават непосредствено на личния състав на гарата. След това чиновниците ще потърсят стопанина или ще настанят животното в подслон.

Рукият жп оператор сподели, че служителката на влака от Екатеринбург до Санкт Петербург е попитала пасажерите дали животното си има собственик, само че никой не е дал отговор.

" Пътниците видяха, че котката обикаля из влака без контрол ", се споделя в изказването на съветската железница.

Тогава кондукторката изхвърлила животното на открито, тъй като подозирала, че стопанинът ѝ евентуално може да потърси котката към близката гара. Пътникът, който евентуално е бил задремал, съобщил на личния състав във влака, че котката липсва чак 10 часа след потеглянето от Киров. Според съветския жп оператор това се е случило на 11 януари.

След дни търсене бе обявено, че Туикс е открит мъртъв в снега на към 15 километра от гарата в Киров, откакто три дни целият град го издирвал. Доброволци разкрили животното, раздрано от кучета. 

Според стопанина на котарака - Едгар Гайфулин, той персонално е купил билета за влака на домашния си любим, както и на своя татко, който го е придружавал. Котето е пътувало към дома си от Урал, където е било оперирано. Когато при идването Едгар не разкрил животното, попитал кондукторката и тя му споделила, че котката е избягала в Киров.

От управлението на железниците пък му споделили, че не носят отговорност за " ръчен багаж ". Той опонирал, че това не е движимост, а котарак и също така е имал билет за влака. Младежът е решен до дъно да направи всичко, с цел да бъдат осъдени отговорните. " Не желая и различен път да постъпят по същия метод ", споделя момчето, представено от " Известия ".

След медийния звук и възмущението на хората въпреки всичко е почнало служебно следствие на случая. Железницата посочи, че в Русия пасажерите би трябвало да носят домашните си любимци в клетка, когато пътуват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР