Руският държавен глава Владимир Путин е поканен във Франция по

...
Руският държавен глава Владимир Путин е поканен във Франция по
Коментари Харесай

Макрон поканил Путин във Франция

Руският държавен глава Владимир Путин е поканен във Франция по случай тържествата за 100-годишнината от края на Първата международна война. Това заяви Елисейският замък, написа " Взгляд ".

Годишнината от приключването на " Великата война " се отбелязва на 11 ноември, посочи администрацията на френския президент, представена от ТАСС.

Макрон поздрави Путин за съвършеното домакинство на Мондиал 2018

На 10 август водачите на Русия и на Франция разговаряха по телефона. През юли френският президент Еманюел Макрон посети финалния мач от международното по футбол в Русия, припомня електронният вестник.

Кремъл още не е удостоверил присъединяване на Путин в парижката демонстрация, само че съобщи, че президентът на Русия преглежда опцията да посети Франция на 11 ноември, показва " Комсомолская истина ".

Макрон изпрати предложения за церемонията до водачите на над 80 страни. " Отслабването на ръководството и демокрацията стана причина мирът, реализиран с толкоз труд през 1918 година, да бъде опустошен през 30-те. Затова поех самодейността да поканя в Париж за церемонията на 11 ноември мнозина държавни и държавни глави, които ще открият първия Парижки конгрес на мира ", съобщи френският президент, представен в " Комсомолская истина ".
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прочее към този момент съобщи, че се кани да посети Париж за юбилейните празнувания, напомня " Росийская газета ".

По-рано този месец представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин не счита да взе участие в сесията на 73-ото Общо заседание на Организация на обединените нации, която стартира в Ню Йорк на 18 септември, напомня " Известия ".

" Президентът на Франция се афишира за тясно съдействие с Русия, а Владимир Путин търси претекст, с цел да му гостува ", изяснява съветският политолог Иван Преображенски в публикация за организация Росбалт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР