Руският БЛА модел Орлан-10 се разби в планините близо до

...
Руският БЛА модел Орлан-10 се разби в планините близо до
Коментари Харесай

Турски берачи на гъби неочаквано откриха руски разузнавателен дрон

Руският БЛА модел " Орлан-10 " се разруши в планините покрай турския град Гюмюшхане. Открили го локални поданици, които брали гъби и извикали полиция. Това оповестява QHA.

Пристигналите на местопроизшествието сили за сигурност открили, че БЛА с обсег на крилете към 3 метра е точно разследващият невъоръжен модел Орлан-10 от съветско произвеждане. И го изпратиха за обзор в Анкара.

Турският експерт по аерокосмическа и отбранителна техника Арда Мевлутоглу допусна, че дронът е дохвърчал в Турция от Армения.
 Руски дрон, БЛА, Орлан 10, Турция
„ Възможно е той да е изхвърчал от Армения, с цел да разучи ситуацията на нашите военни елементи в граничните региони, само че е изгубил надзор и е отлетял към Гюмушхан. Разстоянието сред арменската граница и мястото, където е паднал БЛА, е към 400 километра “, означи специалистът.
 Руски дрон, БЛА, Орлан 10, Турция Мястото, където се разруши съветският дрон, Снимка: QHA
Безпилотният летателен уред от вида Орлан-10 се употребява необятно от съветската войска като разследващ аероплан. Мевлутоглу означи, че БЛА се изстрелва благодарение на елементарен катапулт, Орлан се спуска с парашут. Те постоянно са били употребявани в Сирия, а в този момент - и на територията на Украйна.
 Руски дрон, БЛА, Орлан 10, Турция
" Орлан-10 ", който може да носи 6 кг, развива оптималната скорост до 245 километра в час и може да лети 600 км, може да остане във въздуха 16 часа и да се издигне до 15 000 метра.

Експертът напомни, че преди няколко години Орлан-10 към този момент е летял в Турция и е бил свален.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР