Руският бизнесмен Владислав Клюшин беше екстрадиран от Швейцария в САЩ

...
Руският бизнесмен Владислав Клюшин беше екстрадиран от Швейцария в САЩ
Коментари Харесай

Швейцария екстрадира руски бизнесмен в САЩ

Руският предприемач Владислав Клюшин беше екстрадиран от Швейцария в Съединени американски щати в събота. Това се споделя в изказване на швейцарската федерална работа на правораздаването.

" Владислав Клюшин беше екстрадиран в Съединени американски щати. Той беше предаден в Цюрих на американски служители на реда, които го придружиха при полета му до Съединени американски щати ", разкри ТАСС като се базира на формалното известие.

В четвъртък юристите на Клюшин изпратиха тъжба до Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) с искане за прекъсване на екстрадицията му в очакване на заключенията за валидността на дейностите на швейцарското правораздаване.

В тази връзка съветското посолство в Швейцария изпрати нота до швейцарската федерална работа на правораздаването в петък, в която се показва, че " в очакване на съответното решение на Европейски съд по правата на човека всички дейности за осъществяване на присъдата и екстрадиция в сходство с признатата процедура би трябвало да бъдат прекратени ".

Руснакът беше арестуван на 21 март на летището в град Сьон, където дойде със фамилията си, с цел да прекара почивка в курорта Цермат, напомня в. " Льо Матен ".

Владислав Клюшин е упрекнат от Съединени американски щати в " хакерство против IBM, Tesla и други американски мултинационални компании " и става дума за хипотетична кражба на повече от 10 милиона $.

Швейцарската федерална работа на правораздаването одобри настояването на Съединени американски щати за екстрадиция за осъществяване, само че руснакът апелира това решение първо пред Федералния углавен съд, а по-късно и пред Федералния съд.

През август Федералното министерство на правораздаването отхвърли настояването на Кремъл за изгонване на Клюшин в Русия. Причината за отхвърли беше фактът, че дейностите, посочени в съветската молба за екстрадиция, не са наказуеми в Швейцария.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР