Руският бизнесмен Николай Глушков, открит мъртъв през 2018 г., е

...
Руският бизнесмен Николай Глушков, открит мъртъв през 2018 г., е
Коментари Харесай

Руският бизнесмен Николай Глушков е бил удушен през 2018 г.

Руският предприемач Николай Глушков, открит мъртъв през 2018 година, е бил удушен в дома си в Югозападен Лондон от незнайно лице. Това гласи заключението на английски правосъден доктор, заяви Би Би Си, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Глушков бяга от Русия, откакто е упрекнат в машинация, до момента в който е заместник-директор на самолетната компания " Аерофлот ", и през 2010 година получава политическо леговище във Англия.

Висшият правосъден доктор Чиниере Иняма заключи, че Глушков е бил погубен.

В правосъдно обобщение на патогенен отчет се споделя, че пострадванията " може да подхождат на придържане на врата, приложено откъм гърба, а причинителят да е бил зад жертвата ".

Британската полиция прикани за даване на информация в границите на следствие за ликвидиране и съобщи, че се пробва да наблюдава черна кола, забелязана към дома на руснака, която по този начин и не била проследена.

" Това следствие още през цялото време е извънредно комплицирано и е съществено предизвикателство ", съобщи Ричард Смит, началник на командването на отдела на лондонската полиция за битка с тероризма. " Служителите взеха стотици показания и събраха огромно количество доказателствен материал, само че към този момент не са осъществени никакви арести ", сподели той в полицейско официално съобщение.

Оглавяваният от Смит антитерористичен отдел води следствието на гибелта на Глушков. Руският предприемач бе открит мъртъв в дома си в Лондон през март 2018 година малко след опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри, въпреки че проверяващите споделиха, че няма нищо, което да свързва двете събития.

Глушков е бил помощник на починалия съветски магнат Борис Березовски, който през март 2013 година беше открит мъртъв със завързан към врата си шал в банята на първокласно имение западно от Лондон.

Семейството на Березовски изрази съмнение, че той може да е бил погубен от врагове от Русия. Британската полиция и и правосъдни специалисти установяваха, че става дума за самоубийство, въпреки че през 2014 година английски арбитър постанови " отворена присъда " за гибелта на Березовски с претекста, че не може да бъде сигурен дали руснакът се е самоубил или е станал жертва на закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР