Руският бизнесмен Евгений Пригожин, смятан за близък до президента Владимир

...
Руският бизнесмен Евгений Пригожин, смятан за близък до президента Владимир
Коментари Харесай

Руски бизнесмен, смятан за приближен на Путин, приветства преврата в Буркина Фасо

Руският предприемач Евгений Пригожин , считан за непосредствен до президента Владимир Путин и подозиран във връзки с паравоенната група " Вагнер " приветства преврата в Буркина Фасо, като го дефинира като симптом на " нова епоха на деколонизация " в Африка, съобщи Франс прес.

" Всички тези по този начин наречени държавни преврати се дължат на обстоятелството, че Западът пробва да ръководи страните и да потиска техните национални цели, да постанова непознати полезности на африканците, от време на време очевидно подигравайки се с тях ", съобщи Пригожин в коментар в съветската обществена мрежа " ВК ", оповестен от неговото дружество " Конкорд ".

" Не е изненадващо, че доста африкански страни пробват да се освободят. Това се случва, тъй като Западът пробва да задържа популацията на тези страни в полу-животинско положение ", добави предприемачът, съгласно който в Африка сега има " ново освободително придвижване " и " нова ера на деколонизация ".

Пригожин е упрекван, че финансира частната съветска военна група " Вагнер ", за чието наличие се е съобщавало в Украйна, Сирия, Либия и няколко страни от Субсахарска Африка.

Руските управляващи отхвърлят да са свързани с групата , която от декември насам е подложена на наказания от Европейски Съюз. Тя дава военно-техническа поддръжка и образование, само че някои страни, изключително Франция, я упрекват, че работи от името на Кремъл, там където съветските управляващи не желаят да се намесват публично.

Бизнесменът, който също е обект на европейски и американски наказания , отхвърля всевъзможни връзки с
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР