Руският автомат Калашников със своята простота и сигурност стана неотменим

...
Руският автомат Калашников със своята простота и сигурност стана неотменим
Коментари Харесай

С какви западни оръжия воюват терористите в Сирия и Ирак

Руският автомат „ Калашников ” със своята елементарност и сигурност стана безвъзвратен подробност от образа на терористите в Сирия и Ирак, също като американския Hummer. Но това не са единствените обичани въоръжения в редовете на ИД. Руската телевизия „ Звезда ” направи подборка на други желани западни оръжия измежду терористите. Glock
Наличието на модерно стрелково оръжие у НАТО в толкоз маргинална организация като ИД от дълго време провокира въпроси. През 2014 година ИД разгласява видеозапис за екзекуция на заложници, разстреляни с австрийски револвери Glock 19 трето потомство, създадени през 1998-2010 година

Западни публицисти изяснили, че револверите са от партида, доставена от Съединени американски щати за иракски правоохранители в интервала 2003-2004 година и след това изчезнали, т.е. продадени на терористите.

Към 2007 година американските военни по подобен метод са „ загубили” в Ирак съвсем 200 хиляди единици друго стрелково оръжие.
М-16
Американската „ черна карабина” (жаргонно име black rifle на М-16) е постоянно срещана у терористите, освен това в разнообразни модификации. На фотографиите може да се видят, както напълно остарели мостри, по този начин и нови със скъпа оптика, да вземем за пример американските прицели ACOG. Повечето имат щампован на цевната кутия надпис „ Property of US government”, допускащ еднопосочно установяване като американско произвеждане, а не китайско копие.
FN-FAL
Белгийската щурмова карабина FN-FAL по разпространяване заема второ място след „ Калашников”: в миналото тя беше главен пример в НАТО, в този момент е остаряла, само че още е на въоръжение в десетки страни.
МР-5
Картечният револвер немско произвеждане МР-5 се употребява с известност измежду правоохранителните органи в Европа и Съединени американски щати. Появяването на това оръжие измежду терористите от ИД и то в разнообразни модификации (включително на тясно профилираните МР-5К) провокира интереса на западните публицисти.

Разследването не пристигна до избрани заключения за произхода му, евентуално огромна партида от тези картечни револвери са вкарани в Зирия нелетално.
Browning M2A1
Основна картечница с огромен диаметър в армията на Съединени американски щати, на въоръжение от 1933 година (патрон 12,7/99 мм, маса с триногата – 60 кг). При терористите това оръжие попаднало дружно с бронираните джипове Humwee: както призна иракския министър председател Ал-Абади, единствено в Мосул армията изгубила 2500 машини. На покрива на всяка кола бил конфигуриран Browning M2, някои били комплектовани с гранатомети МК-19.

За американската войска фотографиите на терористите от ИД с Humwee станали сериозен удар по репутацията на машината, а би трябвало да е реклама като при пикапите на Тойота.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР