Руските зенитни системи последен модел Ес-500 Прометей или Триумфатор-М се

...
Руските зенитни системи последен модел Ес-500 Прометей или Триумфатор-М се
Коментари Харесай

Противоракетен Прометей ще направи Русия недосегаема от небето

Руските зенитни системи финален модел Ес-500 " Прометей " или " Триумфатор-М " се създават към този момент серийно в новопостроените фабрики на военнопромишления тръст " Алмаз-Антей " в градовете Киров и Нижни Новгород, осведоми в. " Известия ", като се базира на вицепремиера Дмитрий Рогозин.

Вестникът акцентира " много високите характерности " на новия комплекс - обхват до 600 км, опция за събаряне на балистични ракети със междинен обхват и бойни глави на междуконтинентални ракети във финалната фаза от полета им. Ес-500 могат да обстрелват по едно и също време до 20 цели и да се интегрират с други сходни системи съветско произвеждане.

Това обезпечава образуването на региони с съсредоточена противовъздушна и противоракетна защита (ПВО и ПРО), чието " разтрошаване " изисква прекомерно огромни старания и крие риск от съществени загуби за съперника при липса на гаранции за триумф, се споделя в публикацията.

Големите благоприятни условия на Ес-500, надминаващи на моменти качествата на американските системи THAAD и " Иджис ашор " (Aegis Ashore), карат мнозина специалисти да се питат може ли да бъде основана съветска национална система за ПРО. Целта на новия комплекс обаче е друга. С оглед географското състояние на Русия основаването на сигурна ПРО за цялата територия на страната е невероятно и безсмислено. Затова пък Ес-500 ще обезпечи прикриването на цели региони от въздушни, в бъдеще и от галактически удари. Така ще бъдат предпазени от неочаквани офанзиви сериозно значими инфраструктурни и военни обекти - позиции на ракетните войски, промишлени зони, флотски бази и други, разяснява изданието.

" Днес никой не може да реализира военно предимство във въздуха над Съединени американски щати " - това изяснява " доста сериозното отношение " към Противовъздушна отбрана, показва всекидневникът и прецизира, че първите дивизиони Ес-500 ще пазят въздушното пространство над Москва.

Произвежданите в Русия средства за Противовъздушна отбрана обезпечават на страната постоянен приход от експорт на оръжия и появяването на Ес-500 най-вероятно ще ускори интереса към съветските оферти на този пазар. Тези системи прочее няма да са евтини, предизвестява в. " Известия ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР