Руските загуби в Украйна в района на Авдеевка сега са

...
Руските загуби в Украйна в района на Авдеевка сега са
Коментари Харесай

Украински майор: Русия понася тежки загуби в Авдеевка

Р уските загуби в Украйна в региона на Авдеевка в този момент са с 25% по-големи, в сравнение с по време на щурма на Бахмут. Това съобщи Олексий Гетман, майор от запаса в Украинската национална армия и деец от руско-украинската война, по време на телемаратон.

Той сподели, че сега край Авдеевка са съсредоточени минимум 40 000 съветски бойци, което е неведнъж повече от украинския гарнизон .

" На Авдеевка (руснаците, - УНИАН) вършат единствено местни щурмове, а инструктори, каквито имаше в ЧВК " Вагнер ", към този момент ги няма на бойното поле. Те също понасят тежки загуби. Среднодневните загуби по време на щурма на Бахмут са били 776 съветски военнослужещи, а в този момент в направление на Авдеевка - 931. Това е с 25 % повече, а те към момента не са постигнали триумф. Дори и да съумеят, няма да има основни фундаментални промени на фронтовата линия ", каза той.

Сега според думите на военния експерт в направление Бахмут съперникът е почнал интензивно да употребява артилерия и управляеми бомби.

" Те (окупаторите) започнаха да употребяват по-специално тежка техника, тъй като почвата е станала по-твърда. Атакуват на дребни групи, като се пробват да се промъкнат към нашите войски, с цел да ги разпилян по фронтовата линия и да не им разрешат да се движат където и да било. Това се отразява необятно от съветските медии ", казва Гетман.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР