Руските войски в отговор на атаката на Въоръжените сили на

...
Руските войски в отговор на атаката на Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Руските сили са нанесли ответни удари в отговор на украинската атака в Черно море

Руските войски в отговор на офанзивата на Въоръжените сили на Украйна против сондажни платформи в Черно море са нанесли удари против арсенали с украинско оръжие, военна техника и дронове, излиза наяве от сводката на Министерството на защитата за последните събития по фронтовете на войната в Украйна, предава РИА Новости .

„ В отговор на диверсията на киевския режим, крилати ракети „ Оникс “ унищожиха хангари с украински безпилотни летателни апарати „ Байрактар-ТБ2 “ на военното летище Школни в Одеска област, разпознати по време на интервенцията от съветска разследваща техника “, се споделя в документа.

Освен това на остров Кубански са премахнати два взвода 155-милиметрови американски гаубици М-777. Също по този начин съветската авиация е унищожила две пускови установки за зенитно-ракетни системи С-300 в регионите на Очаков и Тузла, Одеска област.

Според съветското военно ведомство, Украйна е решила да нападна газови платформи с ударни дронове, откакто още веднъж не е съумяла да превземе Змийския остров.

„ На 20 юни, към 5 часа сутринта, режимът в Киев направи нов безразсъден опит да завладее остров Змейни. Планът на интервенцията на киевския режим беше да нанесе масирани въздушни и артилерийски удари по остров Змейни, последвани от десант и завладяването му “, се споделя в сводката.

По данни на Министерството на защитата в рейда са взели участие над 15 разследващи и ударни дрона, ръководени от два „ Байрактара “. Освен това стратегически разследващ дрон на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Global Hawk RQ-4 се е намирал във въздушното пространство на огромна надморска височина.

Прикритието е обезпечено от зенитни системи С-300 от бойни позиции в региона на Тузла и Очаков. Ракетни и артилерийски удари по Змейное са нанесени и от балистични ракети „ Точка-У “, реактивни системи за залпов огън „ Ураган “ и 155-милиметрови гаубици М-777.

Руска зенитно-ракетна оръдейна система „ Панцир “ и зенитно-ракетната система „ Тор “ са унищожили всички снаряди и ракети, изстреляни по Змейни, съумели са да смъкват 13 дрона, 4 ракети „ Точка-У “ и 21 ракети от РСЗО „ Ураган “ във въздуха, заключават от Министерството на защитата на Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР