Руските войски успяха да придобият френски гаубици Цезар“ като трофей

...
Руските войски успяха да придобият френски гаубици Цезар“ като трофей
Коментари Харесай

Украинците започнаха да продават артилерия на НАТО на Русия с отстъпка

Руските войски съумяха да придобият френски гаубици „ Цезар “ като трофей в Украйна. Освен това тези далекобойни самоходни оръдия просто са закупени с отстъпка от корумпираните украински военни, написа Bulgarian Military. Въпреки че изданието не дава удостоверение, самата скица наподобява реалистична - бойците от ВСУ постоянно са продавали оръжие на " сепаратистите ", откъдето по-късно са били обстрелвани.

Българското издание Bulgarian Military, базирайки се на свои източници в командването на френската войска и в „ Интерпол “, заяви: съветските военни не са завладели френските 155-мм самоходни гаубици „ Цезар “ от ВСУ, както е разказано по-рано. Но историята за пленяването на френските самоходни оръдия от съветските войски като титли никога не е опровергана в интерес на украинската войска. Напротив, съгласно изданието самите украинци са продавали артилерийски системи за 120 000 $ на брой. Това е макар обстоятелството, че действителната цена на една гаубица „ Цезар “ към 7 милиона $.

Според обявата групата е работила посредством избран „ боен дилър “. Подробности по договорката не бяха разкрити, само че в последна сметка дарените на Киев самоходни оръдия се оказаха в ръцете на съветските въоръжени сили. Сега, съгласно Bulgarian Military, те се намират в индустриалните цехове на съветската корпорация " Уралвагонзавод ". Тук източниците на българското издание са съгласни с френския политик и правист Режи дьо Кастелно. Той, припомняме, беше първият, който разгласи в края на юни, че " две френски оръдия „ Цезар “ са хванати от руснаците цели и здрави ". „ В момента те са в „ Уралвагонзавод “ за назад инженерство “, написа Де Кастелно.

Съобщава се, че представители на „ Уралвагонзавод “ всъщност са удостоверили, че френските артилерийски системи са поразили инженерите на завода. Във всеки случай, от формалния акаунт на завода в „ Телеграм “, френският юрист беше помолен да съобщи признателност на президента Еманюел Макрон.

Съобщенията, че украинците са продали самоходни оръдия, дарени от западните съдружници, наподобяват много правдоподобни. „ Според отчетите някои от задграничните оръжия, доставени от Запада на Украйна, се популяризират в района на Близкия изток и също по този начин се озовават на черния пазар “, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу във вторник.

В началото на юни в пресата имаше известия, че в тъмната мрежа (скрит сегмент от мрежата, който допуска анонимност на потребителите) се появяват реклами за продажба на противотанкова ракетна система „ Джавелин “ за 30 000 $. Според информацията, оповестена в обявата, продавачът на американската военна помощ се намира в Киев. Още през април в „ Ютюб “ се появи видео, където, както беше обявено, е сниман процесът на договорка край Снегиревка, Николаевска област, сред войник от ВСУ и военнослужещи от Народната милиция на ДНР. Стоките включват: бронетранспортьор за 15 хиляди $, както и шведско-британския противотанков комплекс НЛАВ за 1600 $.

Като цяло, показват специалистите, би трябвало да се има поради, че продажбата на оръжие от бойците на ВСУ в Донбас се прави от от дълго време и украинските военни са разбрали, че по-късно ще бъдат обстрелвани със същите оръжия. Това е нещо като украинска военна традиция: още през януари 1918 година киевските вестници описват за това по какъв начин бойците на Унгарска народна република са продали артилерийска батарея на германците на фронта. В днешно време сходен бизнес се практикува от 2014 година насам, продават се разнообразни типове оръжия, разяснява Алексей Леонков, редактор на списание " Арсенал на Отечеството ". Следователно е евентуално комплексите „ Цезар “, които отиват в Украйна в значителен брой, също да бъдат пуснати за продажба, отбелязва специалистът.

Общо Париж даде обещание да трансферира на Киев 18 „ Цезар “, т.е. една четвърт от запасите си от самоходни оръдия. В края на юни Следственият комитет на Русия удостовери, че въоръжените сили на Украйна към този момент са употребявали установки „ Цезар “ за обстрел на оборудванията на ВиК в Донецк. Преди към седмица Макрон разгласи, че Франция ще трансферира на украинската войска още шест „ Цезар “ и забележителен брой други бронирани машини. Коментирайки, източник от канала " Рибар " в „ Телеграм “ изрази версия по какъв начин френските самоходни оръдия са попаднали в ръцете на съветските военни.

„ Чрез линията на специфичните сили се водят договаряния за опцията за придобиване на един или различен модел задгранично съоръжение “, допуска източникът. Според него контролът върху оръжията, доставяни от ВСУ, е много конвенционален и „ максимумът, на който може да се разчита, е относително нерешителен пълководец и много ревностни представители на СБУ “. В същото време съветската страна се интересува единствено от съвременни оръжия, счита източникът на канала „ Телеграм “. Освен това, съгласно него, „ посредством линията на специфичните елементи те се договарят за организирането на масиран артилерийски набег на несъмнено към този момент празно пространство, с цел да отвлекат вниманието, до момента в който се прави действителното прекачване на техниката “.

Военният специалист Леонков е песимистичен към последното съмнение - той не има вяра в самата скица, при която се нанася артилерийски удар по празно поле, с цел да се упрекна съперникът за изгубването на гаубицата. „ В случая с „ Цезар “ е малко евентуално всичко да е толкоз просто, колкото считат някои блогъри. Всъщност схемата беше по-хитра и тиха “, акцентира източникът.

Освен това е ясно: в случай че се изложи някаква работеща верига, тя няма да работи повторно. „ В едно съм сигурен: под една или друга форма нашите специфични служби са взели участие в закупуването на гаубици “, сподели Ленкова. " Каквото и да се приказва в западната преса, че в Украйна не са останали наши съдружници, в действителност от другата страна има хора, които са подготвени да ни оказват помощ, и то с риск за живота си ", добави събеседникът.

Забележка: приключването на западни оръжия от арсеналите на ВСУ се удостоверява от Интерпол и даже от правоприлагащите органи в Киев. В началото на юни порталът „ Дифенс Пост “ цитира мнението на настоящия общоприет секретар на Интерпол, представител на Германия Юрген Щок: „ Дори тежките оръжия, употребявани от военните, ще бъдат налични на незаконния пазар “.

Във вторник шефът на Бюрото за икономическа сигурност на Украйна Вадим Мелник осведоми, че са формирани минимум 10 наказателни каузи за търговия със западни оръжия. „ Армейските артикули се продават за пари в брой. Ние установихме такива случаи “, съобщи украинският чиновник. Според Мелник освен БИС, само че и други украински правоприлагащи органи записват сходни случаи.

„ Знам, че оръдията „ Цезар “ са при нас. Не знам по какъв начин са стигнали. Могат ли украинците да ги продадат? Напълно допустимо. Ако има такава информация, тогава Западът би трябвало да се замисли на кого предава оръжие “, споделя Константин Сивков, лекар на военните науки.

„ Сега би било забавно за нашата войска да получи ХИМАРС. А също и " Харпуни ". Вярвам, че скоро и те ще бъдат хванати. Имаме всичко друго. Разбира се, към момента има доста мостри модерни оръжия, които би било забавно да получим чисто теоретично, само че американците просто не ги доставят на Украйна. Това, което ѝ дават, са познати проби. Да кажем, „ трите топора “ – М777, това е модерна гаубица, 2007 година, само че даже и тя се предава на украинци в повърхностен комплект “, изясни Сивков.

„ Има доста други модерни типове оръжия, които могат да съставляват интерес за военните и конструкторите от нашата отбранителна промишленост “, сподели на собствен ред Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ Особено забавни са системите за галактическа връзка на бойното поле, термовизьорните камери, бордовото съоръжение на хеликоптери, бойни машини, танкове. Тук в ХИМАРС би било любопитно да разгледаме системите за ориентиране и връзка. Проби от горивото и бойната глава, употребявани в тези ракети, също могат да съставляват интерес. Но най-важното нещо, дублирам, е да разберем по какъв начин се насочва към задачата, от спътник или не ”, изясни Бартош.

„ Що се отнася до „ Цезар “, имам вяра на данните, че са били пленени като трофей в борба. Но е известно, че украинските генерали в действителност продават разнообразни типове оръжия на черния пазар – несъмнено, не толкоз обемисти, колкото гаубица “, уточни Бартош. „ Близкият изток да вземем за пример към този момент получи партиди ПЗРК „ Стингър “. Това е най-опасното. Такива портативни ракетни системи се популяризират по целия свят и по този метод съставляват опасност за гражданските самолети, в това число, апропо, лайнерите от Съединените щати и други западни страни. Това демонстрира безотговорността на политиката, провеждана от американците и НАТО в Украйна.

От своя страна Леонков напомни по какъв начин преди време руските войски в Афганистан плениха един „ Стингър “ от афганистанските муджахидини. „ Беше належащо да го проучим, да разберем правилата, по които работи, с цел да защитим нашите самолети и хеликоптери. Тогава нашите организираха пълноценна спецоперация, работеха специфични сили - и задачата беше изпълнена ”, сподели източникът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР