Руските войски са влезли в покрайнините на украинския град Северодонецк,

...
Руските войски са влезли в покрайнините на украинския град Северодонецк,
Коментари Харесай

Тежки боеве се водят за Северодонецк

Руските войски са влезнали в покрайнините на украинския град Северодонецк, съгласно губернатора на Луганска област Сергей Гайдай, който заяви за яростни боеве в за града, който се трансформира в фокус на съветската атака, предава Ройтерс.

Русия концентрира огневата си мощност върху последния огромен обитаем център, към момента държан от украинските сили в Луганска област, в опит да реализира една от задачите на президента Владимир Путин след тримесечна война.

Непрекъснатият обстрел принуди украинските сили да пазят Северодонецк, само че тяхната опозиция забави по-широката съветска атака в Донбас. Гайдай сподели, че съветските войски са напреднали в югоизточните и североизточните околности на града.

Руснаците " употребяват една и съща тактичност още веднъж и още веднъж. Те обстрелват няколко часа - три, четири, пет часа - поред и по-късно нападат ", сподели Гайдай.

" Онези, които са атакувани, умират. След това следват още веднъж обстрел и офанзива и по този начин, до момента в който не пробият някъде. "

С повишението на температурите той сподели, че в покрайнините на града има " ужасна миризма на гибел " .

Но той добави, че украинските сили са прогонили руснаците от село Тошкивка на юг, което евентуално е осуетило натиска на Москва да обкръжи региона.

По-късно Гайдай сподели, че, пронизал автомобила му, и че евакуацията от региона е била спряна.

В украинският президент Владимир Зеленски дефинира завладяването на Северодонецк като " съществена задача за окупаторите ".

" Около 90% от постройките са развалени. Повече от две трети от жилищния фонд на града е изцяло опустошен ", сподели той.
 ISW: Всички съветски сили съсредоточени към Северодонецк
ISW: Всички съветски сили съсредоточени към Северодонецк

Малко евентуално да са в положение да организират няколко интервенции по едно и също време

Министерството на защитата на Украйна съобщи, че Москва също се пробва да се прегрупира, с цел да нападна стратегически значимия град Славянск, ситуиран западно от Северодонецк, който има стратегическо местонахождение.

Засега опитите на Европейски Съюз да лимитират достъпа до средства на съветската военна машина. Последният пакет от наказания на Брюксел беше блокиран от, която няма изход на море да се съгласи със възбрана за импорт на съветски нефт, който получава посредством тръбопровода " Дружба " от руската ера.

Според план на текст, прегледан от Ройтерс - който към момента може да бъде изменен - ​​лидерите по принцип са съгласни да забранят вноса на съветския нефт първо по море и в някакъв миг по-късно по тръбопроводи, само че без дати и детайлности .

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призна, че съглашение не е реализирано, само че добави: " Уверена съм, че по-късно ще има опция ".

Естонският министър председател Кая Калас сподели, че съглашението на идната среща на върха, планувана за 23-24 юни, е " реалистичният метод към този момент ".

Провалът вбеси Киев и провокира отчаяние измежду най-големите му поддръжници в Европейски Съюз.

" Това са единствено пари: украинците заплащат с живота си ", сподели латвийският министър председател Кришиянис Каринш. " Можем и би трябвало да ги подкрепим, тъй като единствено когато Русия бъде победена, ние в Европа можем да се усещаме в сигурност ".

Преди срещата на върха немският министър на стопанската система Роберт Хабек.
 Петков чака изключение за България, в случай че има възбрана за импорт на нефт от Русия
Петков чака изключение за България, в случай че има възбрана за импорт на нефт от Русия

Евролидерите разискват Украйна, сигурността, енергетиката и продоволствията

След като не съумя да превземе Киев през март, Русия разгласи, че фокусът на нейната " специфична военна интервенция " в този момент е да, състоящ се от две области - Луганска и Донецка, за които Москва претендира от името на сепаратистки прокси " републики ".

Руският външен министър Сергей Лавров, че " освобождението " на Донбас е " категоричен приоритет ".

Превземането на Северодонецк и обвързвания с него град Лисичанск на отсрещния бряг на река Северски Донец ще даде на Русия ефикасен надзор над Луганска област, точка, в която Кремъл може да бъде в положение да разгласи някаква форма на победа.

Но съсредоточавайки напъните си върху борбата за единствения непревзвет град - Северодонецк е с население към 100 000 души преди войната, Русия може да остави друга територия отворена за възможни украински контраудари.

През последните няколко дни се виждат първични признаци за евентуална украинска контраатака на юг, където Москва се пробва да консолидира контрола си над Херсонска област.

Киев съобщи, че неговите сили са отблъснали съветските войски през последните дни до отбранителни позиции в три села - Андриевка, Лозово и Билохор ka - всички ситуирани на южния бряг на река Инхулец, която образува границата на Херсонска област.

От мозъчния концерн на Института за проучване на войната споделиха, че тази контраофанзива до момента не наподобява евентуално да върне забележителна територия в близко бъдеще, само че може да наруши съветските интервенции и да принуди Москва да укрепи региона.

Френският външен министър Катрин Колона стана следващият западен представител, който отиде в Киев, посещавайки всеобщ гроб в предградието Буча, където бяха открити стотици мъртви цивилни, откакто съветските сили се отдръпнаха след несполучливата им офанзива против столицата през март. Москва отхвърля да е нападала цивилни.

Украинските прокурори споделиха, че ще съдят задочно съветски боец за убийството на граждански мъж и изнасилването на брачната половинка му в Бровари, друго предградие на Киев, през март, първото наказателно гонене за полово принуждение от съветски бойци.

да даде оръжия с по-дълъг обхват, с цел да обърне хода на войната. Зеленски сподели, че чака " положителни вести " през идващите дни. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Вашингтон и, които могат да бъдат употребявани за офанзива против Русия.
 Зеленски: Донбас ще бъде украински
Зеленски: Донбас ще бъде украински

Украйна разруши мита за съветската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР