Руските войски са успели да пробият и са в центъра

...
Руските войски са успели да пробият и са в центъра
Коментари Харесай

Руските войски влязоха в центъра на Харков, градът е пред екокастрофа след експлозия на газопровод

Руските войски са съумели да пробият и са в центъра на Харков, заяви в Телеграм шефът на регионалната държавна администрация Олег Синьогубов, представен в УНИАН.

„ Имаше пробив на съветски противников сили в Харков. Включително централната част на града. Внимание! Не напускайте убежищата си! “.

„ Моля, останете у дома. Ситуацията в града е доста под напрежение, сподели кметът Игор Терехов.

В интернет към този момент се появи видео с танкове по улиците. Според Антон Геращенко се водят улични боеве.

По-рано в Харков беше изумен газопровод. Украинските управляващи предизвестяват за заплаха от екологична злополука. Ударена беше и петролна база покрай обитаемото място Василкив, на към 30 км югозападно от Киев, при което избухна голям пожар. В столицата има заплаха от токсично замърсяване. Жителите на Харков са призовани да покрият прозорците с мокри чаршафи и да не излизат на открито.

Битката за Киев продължава, градът към момента е под украинска власт.

Нощта в столицата стартира със сирени.

От през вчерашния ден от 17 часа до през днешния ден в 8 работи комендантски час и градът е нереален. Кметът предизвести, че всеки, който е по улиците по това време ще бъде считан за зложелател.

Киевското метро е затворено и служи като противовъздушно „ леговище “ за жителите.

В същото време съветската войска получи заповед в събота да разшири настъплението си против Украйна във всички направления.

Руските сили са проникнали надълбоко от север, изток и юг, само че са изправени пред опозиция от украинската войска и до момента не са поели цялостен надзор над нито един украински град, съгласно няколко западни източника.

Украинското държавно управление заяви за 198 убити цивилни, в това число три деца и над хиляда ранени от началото на тази инвазия. Десетки бойци също са изгубили живота си.

Русия не дава никаква информация за загубите си. Украинският министър на защитата сподели, че 3 500 съветски бойци са били убити от четвъртък, без да са предоставени доказателства.

Двама датски публицисти бяха ранени при пукотевица покрай Охтирка в североизточната част на страната, само че животът им е вън от заплаха.

Украински бежанци се стичат в прилежащи страни, основно в Полша, която оповестява, че към този момент е приела 115 000 души.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР