Руските войски са ударили украинската Херсонска област с управляеми бомби,

...
Руските войски са ударили украинската Херсонска област с управляеми бомби,
Коментари Харесай

Седем ранени при руска атака в Херсонска област

Руските войски са блъснали украинската Херсонска област с управляеми бомби, като вследствие на офанзивата са били ранени седем души. Това заяви началникът на Херсонската регионална военна администрация Александър Прокудин, представен от УНИАН.

" Руснаците нападат региона с управляеми бомби. Вечерта бяха регистрирани три офанзиви от противников самолети по Берислав, две по Новоберислав и една по Казацки ", сподели той. Според Прокудин към този момент се знае за седем поданици на района , които са били ранени вследствие на вражеска офанзива.
 От съветски обстрел е потърпевша болница в Херсон
От съветски обстрел е потърпевша болница в Херсон

Основната постройка на болничното заведение е разрушена

В момента се обяснява по-подробна информация за потърпевшите и размера на вредите.

По-рано вечерта, на 6 април, руснаците са атакували село Змиевка в община Берислав. Те са хвърлили експлозивите с дрон. Известно е, че четирима цивилни са ранени. Те са били приети в болница в най-близкото лечебно заведение и след това откарани в Херсон.

Руската федерация съвсем всекидневно обстрелва Херсон и околните обитаеми места, като ударите постоянно са ориентирани и против цивилни. Така да вземем за пример на 1 април руснаците удариха с артилерия Херсон , вследствие на което почина един човек. Освен това руснаците са стреляли по село Казацкое, където са улучили и частна къща.

В резултат четирима души са ранени.
 Окупационната власт в Херсон: Ще стигнем до Одеса и Измаил!
Окупационната власт в Херсон: Ще стигнем до Одеса и Измаил!

И украинците в никакъв случай няма да стигнат до Крим, убеждава Владимир Салдо

Въпреки това на 5 април артилеристите от Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна унищожиха полевото оръдие " Хиацинт-Б " на съветските войски, което обстрелваше мирни села.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР