Руските войски са навлезли в град Славутич в Киевска област

...
Руските войски са навлезли в град Славутич в Киевска област
Коментари Харесай

Още един украински кмет е отвлечен

Руските войски са навлезли в град Славутич в Киевска област и са завладяли градската болница, заяви ръководителят на районната военна интервенция в Киев Олександър Павлюк, оповестява Би Би Си (BBC).

По негова информация кметът на града Юрий Фомичев е бил похитен.

По думите му жителите на града са се събрали на централния площад на града и са скандирали " Славутич е Украйна " и " Слава на Украйна ", а руснаците стрелят във въздуха, с цел да разпилян стрелбата.

Славутич е град в Киевска област издигнат през 1986 година за да подслони евакуираните служащи от Припят след Чернобилската повреда. Разположен е на 40 км. западно от Чернигов.

Ожесточени боеве се водят и в Сумска област, в регионите на Конотоп, Ахтирск и Суми, заяви в телеграмата си ръководителят на районната военна и гражданска администрация Дмитрий Живицки. Според него някои градове в района са под контрола на съветските войски.

По последна информация на съветското министерство на защитата съветските военни се борят за обитаемоте места Новомихайловка и Новобахмутовка, Донецка област.

Говорителят на съветското Министерство на защитата Игор Конашенков се похвали, че с ракети " Калибр " е ударен украински боен склад в Житомирска област. Информацията не е доказана от украинските сили.

Според английското министерство на защитата Русия продължава да употребява тактиката на тежък обстрел в градските региони. По този метод Русия се надява да понижи така и така тежките си загуби за сметка на цивилни жертви, а съветските сили не желаят да вземат участие в огромни пехотни интервенции в градовете и избират безразборни въздушни и артилерийски обстрели.

Информацията бе доказана и от американското разузнаване, което счита, че съветските войски към Киев не се приготвят за нахлуване против украинската столица.

Припомняме, че от началото на войната сред Русия и Украйна бяха отвлечени кметовете на няколко украински града измежду които са Днепрорудне и Мелитопол. В следствие те бяха освободени от съветските военни.
ТЕМА преди 1 час 321 преди 1 час 698 преди 3 часа 1219
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР