Руските войски продължават настъплението си на източния фронт. Руските войски продължават

...
Руските войски продължават настъплението си на източния фронт.
Руските войски продължават
Коментари Харесай

Продължава натискът по източния фронт в Украйна

Руските войски не престават настъплението си на източния фронт.

Руските войски не престават настъплението си на източния фронт, с цел да окупират Донецка и Луганска област и да отворят сухопътен маршрут към Крим.

Украинците отблъскват още един опит за пробив от Изюм към Барвенково и Славянск. Нападението против Попасна продължава.

Ръководителят на военната администрация на Луганска област Серхий Гайдай оповестява, че обстрелът на района през последните 24 часа продължава. Вчера за трети път е обстрелвана петролната база в Лисичанск.

В Лисичанск, Северодонецк, Рубижне и Горное са потърпевши доста жилищни домове.

Продължава обстрелът на Харков и " Азовстал " в Мариупол .

Украинският общоприет щаб оповестява и за загуби на съветските сили в техника.

В ранните утринни часове в няколко украински града е оповестена паника за въздушна заплаха, в това число за Лвов . Ръководителят на администрацията в Лвовска област Максим Козицки оповестява, че противовъздушната защита работи, а жителите се намират в бомбоубежища.

За 55 дни война в Украйна са били убити 215 деца, по последни данни на Главната прокуратура на Украйна. Още 391 деца са били ранени. Най-много децата са наранени в Донецка, Киевска и Харковска област.

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с ръководителите на Държавния департамент и Пентагона. Съединени американски щати дадоха обещание спомагателна военна помощ на Киев на стойност 713 млн. $. Освен това в най-кратък период ще бъде назначен нов дипломат на Съединени американски щати в Украйна, а американските дипломати последователно ще се завърнат в Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР