Руските войски, пристигащи в Беларус за това, което Москва и

...
Руските войски, пристигащи в Беларус за това, което Москва и
Коментари Харесай

Литва вижда в руските войски в Беларус директна заплаха

Руските войски, идващи в Беларус за това, което Москва и Минск споделят, че ще бъдат взаимни военни учения, съставляват директна опасност за Литва . Това съобщи министърът на защитата на Литва , заяви Ройтерс.

Арвидас Анушаускас написа във Фейсбук : "В актуалната обстановка преглеждаме влизането на съветски военни сили в Беларус освен като дестабилизиращ фактор на обстановката в региона на сигурността, само че и като още по-голяма директна опасност за Литва ".

Съединените щати са обезпокоени от план за конституционна промяна в Беларус , която би разрешила разполагането на съветски нуклеарни оръжия в страната, граничеща с Украйна и Полша . Това съобщи във вторник пред кореспонденти високопоставена служителка на Държавния департамент, съобщи Франс прес.

Според нея президентът на Беларус Александър Лукашенко възнамерява да прокара конституционни промени на референдум, който може да бъде проведен през февруари.

"Тези конституционни промени биха могли да значат, че Беларус възнамерява да позволи разполагането на нуклеарни и стандартни сили на своя територия ", сподели тя. Наличието на нуклеарни оръжия по границите на Европейски Съюз би представлявало риск за европейската сигурност и може да докара до ответен отговор, предизвести тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР