Руските войски през Украйна искат да пробият в Европа. Настоящите

...
Руските войски през Украйна искат да пробият в Европа. Настоящите
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна е вратата на Европа

Руските войски през Украйна желаят да пробият в Европа. Настоящите наказания не стопираха Русия, тъй че натискът би трябвало да бъде засилен, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на послание към италианския парламент посредством видеовръзка, предава УНИАН.

" Това е война, която Русия е подготвяла отдавна. Която един човек е подготвял дълго време. Една! Десетилетия. Правенето на луди пари от износа на петрол и газ и потреблението им да се приготвят за война. И освен против Украйна.Целта им е Европа.Решаващо въздействие върху живота Ви,контрол над политиката Ви,разрушаване на Вашите полезности.Не единствено нашите. Демокрация,човешки права,равенство,свобода... Същите полезности като нашите. Украйна за съветските войски е вратата към Европа. Те желаят да нахлуят. Но варварството не би трябвало да успее да премине ", споделя прочувствено Зеленски.

В същото време той напомни, че Украйна беше една от първите страни, които се притекоха на помощ на Италия по време на пандемията от COVID-19.

" Изпратихме нашите лекари. Италианците бяха едни от първите, които ни помогнаха, когато нашите хора пострадаха от извънредно наводняване. Вие ни подкрепихте - откровено, бързо. Без да желаете нищо в подмяна. Вие ни помагате в този момент - ние в действителност го оценяваме, " сподели Зеленски

Той също по този начин уточни, че актуалните наказания не стопират Русия, по тази причина прикани за усилване на натиска.

" Нашествието не е спряло от 27 дни. Почти месец. Затова са нужни още наказания, още по-голям напън Русия да не търси резервисти или наемници някъде в Либия или Сирия. Русия да търси мир. За същото човек да търси мир ", заключи Зеленски.

В неделя Украинският президент Володимир Зеленски, обръщайки се към Кнесета посредством видеовръзка, че Израел ще би трябвало да живее с избора, който прави дали да помогне за отбраната на Украйна против съветската инвазия,

Правейки съпоставения сред съветската атака и " окончателното решение " - проекта на нацистка Германия за заличаване на евреите - Зеленски сложи под въпрос нежеланието на Израел да продаде отбранителната система " Железен купол " на Украйна.

Зеленски към този момент се обърна към американския Конгрес и към немския Бундестаг в доста прочувствени послания, като се опита да убеди законодателите и в двете страни, какъв брой е значимо да дават помощ на Украйна и да засилят натиска си против Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Конгреса на Съединени американски щати да даде повече оръжия, с цел да помогне на страната му да се отбрани от съветските въздушни удари, съобщи думите му Ройтерс.

В отговор на опасенията на президента Джо Байдън и доста американски законодатели, че въвеждането на зона, неразрешена за полети, може да ескалира спора с Русия, Зеленски настоя за още самолети и системи за противовъздушна защита.

В обръщението си пред Бундестага той направи прилика с рухването на Берлинската стена Зеленски прикани немския канцлер Олаф Шолц да събори " стената сред свободна и несвободна Европа " и да спре войната в Украйна.

Зеленски приказва за нова стена " в средата на Европа сред свободата и несвободата ", за чието пораждане съгласно него Германия е помогнала, изолирайки Украйна и създавайки бизнес връзки с Русия и предходната й поддръжка за газопровода " Северен поток-2 ".

" И тази стена става все по-голяма с всяка бомба, която пада върху Украйна, с всяко решение, което не е взето ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР