Руските войски не се готвят да щурмуват украинската столица Киев.

...
Руските войски не се готвят да щурмуват украинската столица Киев.
Коментари Харесай

Експерт от САЩ: Русия все още няма готовност да щурмува Киев

Руските войски не се готвят да щурмуват украинската столица Киев. Това сподели почитан американски чиновник пред кореспонденти във Варшава, който пожела анонимност.

Според него " Русия е направила 1250 ракетни набези, откогато е почнала нашествието си в Украйна ".

" Руските военни самолети са почнали да летят по-често, като правят до 300 излитания дневно. Сраженията за село Макаров край Киев не престават. Руските войски не напредват в офанзивата против Харков, втория по величина град в Украйна. Те стопираха на 15 км от Николаев в опит да отрежат южния град от украинската поддръжка. Руските военни съумяха да пробият защитата на Изюм и да напреднат на юг от Донбас в Югоизточна Украйна ", сподели още той.

Късно нощес от Пентагона оповестиха, че украинските военни могат да си върнат контрола над Херсон, който бе високомерен от съветските сили при започване на март, съобщи БГНЕС. А от Русия към този момент приказват, че са изпълнили задачите си за първата фаза на войната.

Пентагона споделя и, че Русия е почнала да трансферира войски от Абхазия и Южна Осетия. Още на 20 март екипът за разузнаване на спорове (CIT) заяви, че " съветски гарнизони от Абхазия и Южна Осетия " се придвижват към Украйна.

Два дни по-рано украинският краткотраен представител в Тбилиси Андрий Касянов също приказва за този ход. Четвъртата гвардейска военна база на съветските сухопътни войски е ситуирана на територията на Южна Осетия, а седмата - на територията на Абхазия.

При основаването на тези бази през 2009 година всяка от тях е разполагала с 1400 души персонален състав.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР