Руските войски напускат Изюм. Това съобщават проруските канали в Telegram,

...
Руските войски напускат Изюм. Това съобщават проруските канали в Telegram,
Коментари Харесай

Руснаците напускат Изюм, Путин открива виенско колело

Руските войски напущат Изюм. Това оповестяват проруските канали в Telegram, като се базират на свои източници на място. Някои канали пишат, че градът се е предал.

Според известия от тези канали украинските въоръжени сили навлизат в града, други декларират, че украинските войски към този момент са в центъра на Изюм.

По-рано се появиха известия, че украинските войски са влезнали в град Купянск. Информацията е спорна, като съгласно някои украинците към този момент управляват половината от Купянск, а съгласно други, в това число блогъра Игор Гиркин, който употребява псевдонима Стрелков, по-голямата част от града е под контрола на ВСУ.

" Потвърдено е, че нашите войски са напуснали западната част (около 2/3 от града) на Купянск ", написа той в своя канал.

Според украински източници град Купянск е изцяло освободен.

Купянск е основен пункт за доставяне на група съветски сили край Изюм. Загубата на този град, както означават мнозина, ще усложни снабдяването на тези сили, които на процедура ще се окажат полуобкръжени.

Малко по-късно Службата за сигурност на Украйна удостовери освобождението на Купянск, трети по величина град в Харковска област. Службата разгласява фотография на специфичните сили в града и написа, че градът " е бил и постоянно ще бъде украински ". " Ще освободим земята си до последния сантиметър! На път да вървим! Слава на Украйна! "

Коментирайки изтеглянето от Изюм, съветските блогъри пишат, че след загубата на Купянск и спирането на снабдителните линии е станало невероятно да се пази този град.
 Украинците напредват към Купянск, руснаците с самопризнание за компликации
Украинците напредват към Купянск, руснаците с самопризнание за компликации

Прави усещане държанието на съветските медии от през вчерашния ден и през днешния ден

Докато се появяват такива известия от фронта съветските медии оповестяват, че откакто е взел присъединяване в изборите (по електронен път) съветският президент Владимир Путин е разкрил виенското колело " Слънцето на Москва " - най-голямото виенско колело в Европа и едно от най-високите в света , оповестява " Интерфакс ". Посочва се категорично, че до този миг най-голямото колело е Лондонското око, високо 135 метра, а московското оборудване е 140 метра.

Откриването е станало отдалечено от концертната зала, където се организира концерт, отдаден на 875-годишнината на Москва.

Виенското колело е с 30 затворени кабини, всяка от които побира до 15 посетители. Кабините са оборудвани със система за видеонаблюдение, бутон за връзка с оператора и климатичен надзор, а пет от кабините са с транспарантен под.

Пътуването над Москва стартира от началната гара. Гостите могат да стигнат до него по затрупан проход с ескалатор. Пътниците се качват и слизат в разнообразни елементи на гарата. С едно завъртане, което лишава 18 минути и 40 секунди, виенското колело може да побере до 450 души.

Очаква се атракционът да притегля повече от 2,5 милиона гости годишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР