Руските войски може би са разположили ирански военни експерти, свързани

...
Руските войски може би са разположили ирански военни експерти, свързани
Коментари Харесай

ISW: Ирански експерти в Украйна

Руските войски може би са разположили ирански военни специалисти, свързани с Корпуса на стражите на ислямската гражданска война (КСИР) в окупираните територии на Украйна, с цел да се образоват съветските сили за потреблението на иранските дронове " Шахид-136 " , оповестява американският Институт за проучване на войната (ISW) в ежедневната си сводка за хода на военния спор в Украйна.

Според Украинския център за национална опозиция, представен от специалисти, съветските войски са довели ирански инструктори (точният им брой е неизвестен) в Крим и Херсонска област.

Центърът заяви, че иранските инструктори директно управляват изстрелването на дронове по цивилен цели в Украйна , в това число в Николаевска и Одеска области.

Русия явно ускорява своята осведомителна интервенция, с цел да показа погрешно Украйна като терористична страна, най-вероятно като противопоставяне на напъните на Украйна Русия да бъде избрана като терористична страна. Няколко съветски източника оповестиха , че чиновници на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ ) са задържали украински жители за хипотетично обмисляне на " терористични офанзиви " в Свердловска, Московска и Брянска области на 12 октомври.

Руските блогъри също ускориха реториката, обвинявайки Украйна, че е терористична страна и призовавайки съветските управляващи да засилват процедурите за " контраразузнаване " и публично да дефинират Украйна като терористична страна.

Руското осведомително пространство евентуално приготвя условия, с цел да оправдае по-нататъшни масирани удари по украинските региони в тила, макар че, както ISW оцени по-рано, тези тактики са част от съветския метод на война.

Руските управляващи може също по този начин да приготвят офанзиви под подправен байрак против обекти на съветска територия, завършени като осъществени от Украйна терористични актове.

Руски източници настояват, че украинските сили са траяли да организират контранастъпателни интервенции в посока Сватово и Кременная на 12 октомври. Руски източници настояват, че съветските сили са отблъснали украинските сили в покрайнините на Кисловка, Харковска област (25 км северозападно от Сватово).

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че съветските сили също са отблъснали украински офанзиви в Луганска област.

Руският блогър добави, че съветските сили са си върнали контрола над левия бряг на река Жеребец и че регионът към Торске сега е сива зона, макар че ISW не може без значение да ревизира тези изказвания.

Руските източници не престават да настояват, че украинските войски са провели контранастъпателни интервенции в северозападната и западната Херсонска област на 12 октомври.

Украински военни потвърдиха, че украинските войски са освободили пет обитаеми места в северната част на Херсонска област и резервират оперативно безмълвие във връзка с съответни украински сухопътни дейности.

Жители на Херсонска област разгласиха фотоси на следствията от украинските удари покрай град Херсон в регионите Чернобаевка и Комишани, в региона на Нова Каховка-Берислав и югозападно от град Херсон в Нова Збуровка.

Руските сили продължиха наземните офанзиви в Донецка област на 12 октомври. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили отблъснаха съветските наземни офанзиви покрай Бахмут; на североизток от Бахмут покрай Соледар и на юг от Бахмут покрай Майорск, Иванград и Николаевка.

Руски източник повтори изказванията, че силите на групата " Вагнер " са се окопали в Иванград и са напреднали на няколко километра от центъра на Бахмут .

Руски източник също твърди, че съветските сили са завладяли неустановен " значим " пътен възел североизточно от Бахмут, евентуално се отнася до кръстовището E40 и T1302.

Руските сили евентуално укрепват фронтовата линия в Запорожка област, като обаче не са в положение да организират настъпателни интервенции само че това не понижава опасенията от триумфите нa продължаващата украинска контраатака на юг.

Руските военни продължиха да се сблъскват с проблеми с главното персонално съоръжение на бойците - в това число зимно съоръжение. Руски боен блогър съобщи, че съветските бойци се оплакват прекалено много и че неналичието на съществени хранителни запаси като долни дрехи, тоалетна хартия и сапун е просто сурова действителност на войната.

Продължаващото омаловажаване на тези проблеми от съветското МО може в допълнение да понижи успеваемостта на напъните на Русия за готовност . Руското МО акцентира, че всички мобилизирани военнослужещи получават съвременно съоръжение, защитни средства, здравно, тактическо съоръжение, уместно полево облекло и комплекти за първа помощ.

Руските сили евентуално също изпитват дефицит на по-модерно съоръжение. Руски блогър разпространява самодейност за групово финансиране за даване на обособени съветски елементи и на други доставки като транспортни средства, термовизионни камери, безпилотни летателни апарати (UAV) и информационно съоръжение на равнище батальон и бригада.

Руското държавно управление продължава да изпраща едва дисциплинирани мобилизирани руснаци в Украйна с малко или никакво образование . Съобщава се, че неизвестен украински боен офицер е декларирал, че стотици съветски наказани, които са били помилвани за борба, към този момент са се появили на бойното поле в Украйна и че някои са отсъствали без позволение.

Повече от 100 съветски бойци от Брянск са отказали да се разположат в Украйна от базата си в Солоти, Белгородска област.

Окупационната администрация продължава да ползва насилствени ограничения против жителите на окупираните от Русия територии , с цел да генерират насилствена поддръжка за съветските военни интервенции в Украйна. Кметът на Мелитопол Иван Федоров заяви на 11 октомври, че чиновници на окупационната администрация са задържали и изтезавали повече от 700 поданици на Мелитопол в гонене на насилствени признания и за принуждаване към съдействие с окупационната администрация на Запорожие.

Източник: News.bg


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР