Руските войски атакуваха Одеса и района с Шахеди“ през нощта,

...
Руските войски атакуваха Одеса и района с Шахеди“ през нощта,
Коментари Харесай

Руските войски атакуваха Одеса с „Шахеди“ през нощта, свалени са 18 дрона, повредени са санаториум и къщи

Руските войски нападнаха Одеса и региона с „ Шахеди “ през нощта, развалени са санаториум и къщи. Вследствие на удара са нанесени вреди на санаториума, както и на къща и голям брой икономически постройки.

Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на Telegram на Силите за защита на Южна Украйна.

„ През нощта врагът още веднъж подло нападна с ударни безпилотни летателни апарати от вида „ Шахед-131/136 “. Повтарянето на незаконната тактичност на маневри над жилищни и индустриални зони на Одеса и предградията сътвори действителна опасност за цивилните, усложнявайки работата на противовъздушната защита “, се споделя в изказване на Южните отбранителни сили на Украйна.

Съобщава се, че силите за противовъздушна защита са свалили 18 атакуващи дрона. В резултат на попадението на един от безпилотните самолети в Одески регион са развалени къщите въз основата за отдих. Избухнал е пожар, само че той е сподавен неотложно. Здравното заведение не действа от началото на пълномащабната инвазия.

В зоната за отдих са регистрирани и вреди на частна къща с пристан и икономически постройки. По предварителни данни няма потърпевши.

Припомняме, че Одеса беше атакувана с дронове „ Шахед-131/136 “ и ракети Х-31П и Х-22 преди среднощ на 23 февруари. Сирените в украинския черноморски град и в региона бяха пуснати в 21:10 ч. Към 22:10 ч. и 22:55 ч. в града се чуха поредност мощни гърмежи.

Както осведоми ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в приложението „ Телеграм “, в Одеса е избухнал пожар в обект на гражданската инфраструктура.

„ Това стана вследствие на съветска офанзива с дронове по града. Има информация за потърпевши хора. Данните и броят се ревизират. Всички съответни служби работят на място “, акцентира Олег Кипер.

„ Нашите сили за противовъздушна защита унищожиха 9 дрона. Един от дроновете падна върху цивилно дружество в крайбрежната зона на град Одеса. Избухна пожар. Под руините са открити телата на трима души “, добави Олег Кипер.

„ Трима души починаха в Одеса в резултат на вражеската офанзива. Изказвам откровените си съболезнования на фамилиите и околните “, написа Кипер в „ Телеграм “.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

Източник – РБК Украйна/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР