Руските военновъздушни сили получиха нова партида ударни изтребители Су-34 след

...
Руските военновъздушни сили получиха нова партида ударни изтребители Су-34 след
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Руските ВВС получават нова партида ударни изтребители Су-34, производството на планиращи бомби се увеличава

Руските военновъздушни сили получиха нова партида ударни изтребители Су-34 след известия през октомври, че Министерството на защитата е дало инструкции за разширение на производството, оповестява. Малко се знае за размера на последната партида, макар че единиците, доставени от юли 2022 година, са създадени по усъвършенствания стандарт Су-34М, който съгласно съветски източници има двойно по-голям военен потенциал от базовия Су-34. Забележителните нови характерности включват специфичен интерфейс за три разнообразни вида датчици, а точно UKR-RT pod, носещ електронни ограничения за търсене, UKR-OE камера и UKR-RL, който интегрира радар със синтетична апертура. Леко модифицирани профилирани разновидности, в това число електронен атакуващ реактивен аероплан, оборудван с L700 Tarantul ECM pod, и вид за разузнаване, наблюдаване и разузнаване също може да са включени в последната партида и се създават паралелно със общоприетите модели Su-34M. Су  -34  е поръчан в доста по-голям брой от съветското министерство на защитата, в сравнение с всеки различен клас изтребители след Студената война, като сега флотът се прави оценка на над 120 самолета макар бойните загуби в украинския спектакъл. Очаква се да доближи близо 200 и да остане в произвеждане до 2030 година паралелно с новия изтребител Су-57.

През първата седмица на октомври 2023 година съветският министър на защитата Сергей Шойгу посети авиационния цех Чкалов в Новосибирск, Сибир и даде заповед за разширение на производството на Су-34. Министърът тогава акцентира: „ Този ​​боен аероплан е главният работен кон, те имат четири, пет полета всеки ден, тъй че би трябвало да се засилим, да побързаме. Имаме предприятия, които изпреварват програмата за 2024 година тази година. Така че би трябвало да организираме работата и тук. ” Самолетът се оказа изключително ефикасен при разгръщането на прецизни управляеми планиращи бомби в Украйна, в това число в ролята на близка въздушна поддръжка. Доставката на нова партида Су-34 доста съответствува с отчета, че съветският защитителен конгломерат Rostec и държавната корпорация Tactical Missiles Corporation усилват производството на такива планиращи бомби, които разрешават на изтребителите да поразяват цели на разстояние от почти 70 километра. Те могат да доставят доста по-големи потребни товари от въздушно изстрелваните ракети и на доста дребна част от цената и могат да носят освен стандартни потребни товари, само че и термобарични снаряди, усъвършенствани за обезвреждане на сухопътните сили в укрепени позиции. По-мощен нов клас планираща  бомба, PBK-500U Drel, би трябвало да влезе в произвеждане преди края на годината и може да обезпечи мощно допълнение към Su-34M.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР