Руските военни за пореден път обявиха режим на тишина и

...
Руските военни за пореден път обявиха режим на тишина и
Коментари Харесай

Русия отново обявява режим на тишина и коридори в Украйна

Руските военни за следващ път оповестиха " режим на тишина " и пропускане на филантропични коридори за цивилни жители, които да изоставен няколко украински града.

Според РИА Новости съветският " Междуведомствен координационен щаб на Руската федерация за филантропична помощ в Украйна " такива коридори са оповестени за овакантяване на Киев, Харков, Чернигов, Суми и Мариупол от 9 ч. на 8 март.

Досега всички опити за образуване на филантропични коридори, най-вече от обсадения Мариупол, се провалят, а страните се упрекват взаимно.

Освен това украинците показват изрично противоречие с маршрутите на някои коридори: руснаците оферират те да минават през територията на Русия или Беларус.

Ако се съди по отчетите нито Харков, нито и Киев се нуждаят от коридорите, защото те не са обградени и резервират транспортните си връзки с други елементи на страната.
 На 8 март Путин даде обещание на майките, че в Украйна няма да влязат наборници
На 8 март Путин даде обещание на майките, че в Украйна няма да влязат наборници

За съветските бойци и офицери - " можете да се гордеете с тях "

Хуманитарните коридори бяха тематика и на незабавното съвещание на Съвета за сигурност. Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс настоя, че Организация на обединените нации има потребност от сигурни коридори, с цел да може да даде филантропична помощ в зоните на бойни дейности в Украйна. Конкретно бяха упоменати места като Мариупол, Харков, Мелитопол, а и " други места обезверено се нуждаят от помощ, изключително от жизненоважни медицински доставки ".

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя удостовери, че Русия ще приключи огъня през днешния ден в 10 ч. московско време и ще отвори филантропични коридори за евакуация на жителите от Киев, Суми, Мариупол и Чернигов. По-рано в известие на министерството на защитата се говореше и за кулоар за евакуация от Харков.
 Над 740 000 украинци нямат електричество
Над 740 000 украинци нямат електричество

В Одеса украинците са отбили четири съветски ракети

Небензя съобщи, че предлагането за коридори не значи, че всички евакуиращи се хора ще бъдат пратени обезателно в Русия или в съветска територия. Той съобщи, че има опция за евакуация и към украински градове западно от Киев и " в последна сметка хората сами вземат решение къде желаят да бъдат евакуирани ".

Украинските цивилни жители би трябвало да бъдат предпазени от ужасите на войната, настоя и заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс.

Според Грифитс чиновниците на организацията ще се срещнат с представители на съветското министерство на защитата в Москва през днешния ден, с цел да обсъдят филантропичните коридори.

Грифитс подсети на съветската делегация в Съвета за сигурност, че нежеланието на украинците да изоставен градовете си не дава на Путин правото да ги бомбардира. Всички цивилни жители би трябвало да бъдат предпазени, без значение дали са решили да останат или да изоставен - сподели той.

През нощта украинският президент Володимир Зеленски в друго видеообръщение след резултатите от деня в понеделник също приказва за филантропични коридори и упрекна руснаците в цинизъм - " елементарен цинизъм, елементарна агитация ". По коридорите имаше съветски танкове и съветски мини, съобщи Зеленски.
 Киев: Абсурдни са изказванията на Русия, че Украйна създава биологично оръжие
Киев: Абсурдни са изказванията на Русия, че Украйна създава биологично оръжие

Москва продължава да популяризира дезинформация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР