Руските военни спряха и върнаха конвой на САЩ в Сирия,

...
Руските военни спряха и върнаха конвой на САЩ в Сирия,
Коментари Харесай

Русия спря и върна военен конвой на САЩ в Сирия

Руските военни стопираха и върнаха ескорт на Съединени американски щати в Сирия, нараства борбата сред Вашингтон и Москва поради функции, които желаят да играят в деескалацията на спора в страната, оповестява "Нюзуийк ".

Центърът за помиряване на съветското министерство на защитата в Сирия съобщи, че 6 американски бронирани машини вид MRAP са поели по "некоординиран маршрут и без авансово съобщение " в държаната от кюрдите сирийска провинция Хасака.

Контраадмирал Александър Карпов, заместник-началник на помирителния център, съобщи в изказването, че патрул на военната полиция на Русия е спрял конвоя на Съединени американски щати, до момента в който пътува на запад по автомагистрала М-4, и му е споделил да се върне назад.

Карпов дефинира случая, съобщаван и от осведомителните организации, като "поредния случай на нарушение на протоколите за разрешаване на спора от частите на американските въоръжени сили, нелегално ситуирани в Сирия ".

Москва от дълго време упорства, че американското военно наличие в Сирия е нелегално и твърдо поддържа сирийския президент Башар Асад, като му оказва помощ да завоюва преимущества в продължителната революция.

Държавната организация ТАСС заяви, че Пентагонът е отказал да разяснява последния случай, който се случва, защото връзките не престават да се утежняват сред Русия и Съединени американски щати.

По-рано ТАСС заяви, че в взаимно изказване на координационния щаб на Русия и Сирия се споделя, че дейностите на Съединени американски щати в териториите под техен надзор могат да "доведат до по-нататъшна радикализация на хората, живеещи там ".

Това се отнася по-специално за сирийския лагер за бежанци Ал-Хол в Северна Сирия.

В допълнение към комбинацията от напрежение сред Москва и Вашингтон, на фона на дипломатически изгонвания, искания за интервенция в избори и наказания, поражда спор за държанието на съветските и американските сили в Сирия.

Американските военни работят с съдружни войски в Сирия, с цел да оказват помощ на кюрдските и арабските сили да се борят с "Ислямска страна " в северната и източната част на страната.

В оценка, показана на Конгреса на Съединени американски щати този месец по отношение на интервенцията Inherent Resolve, интернационалната акция за битка с ДАЕШ, Пентагонът упрекна Русия в нарушение на "процесите на де " в североизточната част на Сирия.

Въпреки че заключава, че Русия "не съставлява опасност за съдружните сили ", в отчета се споделя, че Русия "се стреми да тормози и лимитира американските сили с крайната цел да принуди американските сили да се изтеглят от североизточна Сирия ".

Въпреки това Русия неотложно отвърна на отчета, като посолството ѝ във Вашингтон разгласява известие, че наличието на Съединени американски щати в Сирия "на първо място е нелегално " и като такова "няма право да подлага на критика законните дейности на съветския Въоръжени сили ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР