Руските военни съобщиха, че най-малко 10 000 души са се

...
Руските военни съобщиха, че най-малко 10 000 души са се
Коментари Харесай

Москва: 10 000 доброволци записани за сраженията в Украйна след мобилизацията

Руските военни оповестиха, че минимум 10 000 души са се записали като доброволци за присъединяване в бойните дейности в Украйна, ден откакто президентът Владимир Путин подреди готовност на резервистите.

" През първия ден на частичната готовност към 10 000 жители дойдоха в бюрата за набиране на бойци по лично предпочитание, без да чакат повиквателна ", съобщи Владимир Цимлянски, боен представител, пред съветската осведомителна организация " Интерфакс ".

Той добави, че военните са основали телефонен център, който да дава отговор на въпроси на жители и организации по отношение на мобилизацията.

Любителски фрагменти, оповестени в обществените медии след изказването на Путин, демонстрират стотици съветски жители в цялата страна, които се отзовават на военни призовки. В сибирския град Якутия фрагментите демонстрират мъже със закрити лица, които прегръщат членове на фамилиите си - някои от тях разплакани - преди да се качат в рейс. Популярният Telegram канал Mash популяризира фрагменти, показващи дълги опашки от хора, чакащи да се качат на аероплан в източния Хабаровски край като част от мобилизацията. Видеоклип, за който се твърди, че е сниман в южната република Чечня, демонстрира десетки млади мъже в локален офис за набиране на личен състав, заобиколени от полиция.

Агенция Франс Прес не можа да ревизира независимостта на фрагментите.

Министерството на защитата не е популяризирало публично видео от центровете за набиране на бойци и не е дало информация за броя на хората, на които са връчени призовки.

В сряда Путин разгласи " частична готовност " на резервистите, а министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че в границите на акцията ще бъдат призовани на работа 300 000 души. Същият ден над 1300 души бяха задържани в цяла Русия по време на спонтанни демонстрации против мобилизацията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР