Руските военни са унищожили шест пускови установки MLRS HIMARS и

...
Руските военни са унищожили шест пускови установки MLRS HIMARS и
Коментари Харесай

Шойгу твърди: Унищожихме 6 системи HIMARS в Украйна, Киев - нищо не сте унищожили

Руските военни са унищожили шест пускови установки MLRS HIMARS и над 200 ракети за тях, заяви съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

" Неконтролираните доставки на западни оръжия в Украйна съществено заплашват сигурността на района. Всичко вследствие на ударите на съветските войски против военни обекти на ВСУ са унищожени 33 американски гаубици M777, пет пускови установки на противокорабния комплекс Harpoon. А също по този начин шест пускови установки и повече от 200 ракети от ракетни системи за залпов изстрел HIMARS ", твърди военноначалникът на Путин по време на по този начин нареченото селекторно съвещание-оперативка по радиоточките.

Москва твърди, че през последните две седмици украинските войски са „ изгубили 396 противотанкови ракетни комплекса Javelin и NLAW и 125 портативни зенитно-ракетни комплекса Stinger.

Твърденията на Кремъл опровергава командващият Оперативно командване „ Юг “ генерал-майор Андрей Ковалчук, който съобщи, че Украйна не е изгубила нито една система за ракетен залпов огън HIMARS.

„ Към началото на август Украйна не е изгубила нито една РСЗО HIMARS. Това показва какъв брой добре успяхме бързо да се научим да ги използваме. Дори американците бяха удивени от това, какъв брой дейно използваме тези системи. Защото всяка една ракета попада в задачата. Всяка една ракета унищожава мост или склад с муниции “, уточни генерал-майор Ковалчук.

Според командващия съдружниците са видели голямата икономическа успеваемост от това по какъв начин украинските сили употребяват ракетите. Всяка изстреляна ракета унищожава съветска техника или муниции с неведнъж по-висока стойност. В момента Украйна по думите на министъра на защитата Олексий Резников разполага с 20 комплекса HIMARS.

На 1 август съветското МО се похвали с унищожаването на 2 HIMARS-а и го илюстрира с филмче на ракета, която влиза във втория етаж на един от корпусите на цех Украински енергийни машини в Харков. Руснаците се хвалеха с ликвидирането на HIMARS-и в средата на юли, само че тогава бяха опровергани и персонално от командира на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати ген. Марк Мили. „ За момента системите не са унищожени от руснаците и аз блъскам на дърво всякога, когато оповестявам сходна вест. “ – разяснява ген. Мили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР