Руските военни са обстреляли областната клинична болница в Херсон, съобщи

...
Руските военни са обстреляли областната клинична болница в Херсон, съобщи
Коментари Харесай

Украйна също обвини Русия в удар срещу болница

Руските военни са обстреляли регионалната клинична болница в Херсон , заяви заместник-председателят на регионалния съвет Юрий Соболевски в своя канал в " Телеграм ". Уточнява се още, че има един потърпевш - здравна сестра , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Телеграм каналът " Суспільне Херсон " оповестява за един погубен и двама ранени вследствие на съветски обстрел на Херсон. Отбелязва се също, че през последното денонощие Херсон е бил обстрелван седем пъти.

Според канала съветските военни са обстрелвали и Голая Пристан (град в Херсонска област), където снаряди са поразили жилищни здания и са развалени електропроводи.

Руските военни не оповестяват нищо за жертви и потърпевши в Херсонска област вследствие на обстрел от Русия. В отчета на Министерството на защитата се загатва, че съветските военни в Херсонска област са " унищожили две украински контрабатарейни радиолокационни станции и склад за артилерийски муниции ".

Припомняме, че в събота вечерта управляващите в Луганск упрекнаха украинските сили,, при което са починали 14 пациенти на болничното заведение, а други 24 са били ранени.
 Трима души починаха при обстрел на украинския град Константиновка
Трима души починаха при обстрел на украинския град Константиновка

Други двама души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР