Руските военни правят провокации с експлозии, за да оправдаят бягството

...
Руските военни правят провокации с експлозии, за да оправдаят бягството
Коментари Харесай

Украйна обвинява Русия за ударите по Мелитопол

Руските военни вършат провокации с детонации, с цел да оправдаят бягството си от краткотрайно окупираните територии на Украйна и оповестяването на евакуация. Това съобщи кметът на Мелитопол Иван Федоров, представен от " Укринформ ".

" Вчера имаше минимум два гърмежа в град Мелитопол. Знаем, че колаборационистите не се пускат, изключително тези, които са пристигнали от континентална Русия. Нарежда се на всички да седят до последно, с цел да не се покаже, че Русия напуща краткотрайно окупираните територии. Затова колаборационистите сами провеждат гърмежи, с цел да покажат, че там ги преследват и това е опрощение да изоставен окупираните територии. Точно подобен е вчерашният утринен гърмеж ", заяви той.
 Украйна няма да нападна Запорожката АЕЦ
Украйна няма да нападна Запорожката АЕЦ

Украинските военни ще постъпят отговорно

В същото време, Федоров акцентира, че украинската страна даже не е знаела за колаборациониста, който сякаш са се пробвали да взривят.

Кметът на Мелитопол означи, че втората причина за образуване на провокации е нуждата да се откри добра причина за оповестяване на по-нататъшна евакуация в други обитаеми места.

" Ако си спомним за какво оповестиха евакуацията на най-малко 15 обитаеми места във краткотрайно окупираните региони на Запорожка област, главната причина беше, че там сякаш било рисково, Украйна сякаш обстрелвала гражданската инфраструктура. Всъщност това не е правилно. Ето за какво враговете сами започнаха да обстрелват гражданската инфраструктура и да търсят някакви треторазредни сътрудници ", означи Фьодоров.
 Атентат против замшефа на полицията в Мелитопол
Атентат против замшефа на полицията в Мелитопол

Той е ранен и е настанен в болница

В Мелитопол на 12 май кофа за отпадък избухна покрай частта от жилищен блок, където живееше по този начин нареченият " настоящ заместник-министър на строителството " на Запорожка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР