Руските военни поеха контрола над територията на АЕЦ в Чернобил.Тази

...
Руските военни поеха контрола над територията на АЕЦ в Чернобил.Тази
Коментари Харесай

ЗАПЛАХА: Руските военни поеха контрола над територията на АЕЦ в Чернобил

Руските военни поеха контрола над територията на АЕЦ в Чернобил.

Тази информация беше доказана в коментар за UNIAN от Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента.

По думите му сега станцията е в заплаха, има заплаха от провокации.

„ След яростна борба контролът ни над Чернобилската площадка беше изгубен. Не е известно положението на оборудванията на някогашната Чернобилска атомна електроцентрала, конфайнментът и складовете за нуклеарни боклуци. След безусловно безсмислената офанзива на руснаците в тази посока е Невъзможно е да се каже, че атомната електроцентрала в Чернобил е безвредна.Това е една от най-сериозните закани за Европа през днешния ден.Познавайки навиците на руснаците, те евентуално към този момент готвят провокативни неща в АЕЦ в Чернобил, или ще употребяват вреди, получени по време на офанзивата, с цел да упрекват Украйна за това, или самите те ще повредят тези безспорно най-опасни обекти.

Както УНИАН заяви по-рано, през днешния ден окупационните войски от територията на Беларус влязоха в зоната на атомната електроцентрала в Чернобил. Националните гвардейци, охраняващи хранилището на рискови радиоактивни боклуци, оказват гневна опозиция. Имаше опасност от заличаване на хранилището за нуклеарни боклуци. В този случай радиоактивният прахуляк може да покрие териториите на Украйна, Беларус и страните от Европейски Съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР